• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Mlajši kamniški plavalci uspešno na Ptuju, Nik odlično za reprezentanco v Toskani

V Soboto 13.5.2023 je v zelo hladnem in deževnem vremenu v najstarejšem slovenskem mestu potekal 5.razvojni pokal in Pokal Terme Ptuj 2023. Tekmovanje je potekalo na odprtem 50 m bazenu, zato so bili vremenski pogoji na plavalce še toliko bolj obremenilni.

Nastopilo šestnajst slovenskih klubov. Med njimi tudi trinajst plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Calcit Kamnik varovancev trenerjev Emila Tahirovića in Lare Seretin

Nastopili so: Kaja Hočevar, Neža Hren, Zoja Ivančič, Taja Klemen, Tina Klemen, Anna Losieva, Vita Mlakar, Tymur Beshlyk, Urban Klemenc, Žiga Kugler, Tian Majdič, Maj Prosen in Jaka Serko.

Odplavanih je bilo veliko novih osebnih rekordov, tako da je bilo odličnih uvrstitev res veliko, zato poglejmo le uvrstitve na prva tri mesta v posameznih kategorijah.

Neža Hren je bila za Plavalni klub Calcit Kamnik najuspešnejša, saj je osvojila kar štiri zlate medalje in sicer v disciplinah 100 m prosto, 200 m prosto, 50 m prsno in 200 m prsno.

Taja Klemen je osvojila bronasto medaljo na 200 m hrbtno. 

Tymur Beshlyk je osvojil zlato medaljo na 100 m delfin.

Žiga Kugler je osvojil bronasto medaljo na 200 m hrbtno.

V italijanskem mestu Piombino v Toskani, je Nik Peterlin (član Plavalnega kluba Calcit Kamnik), nastopil za slovensko reprezentanco na svoji prvi članski tekmi v daljinskem plavanju na 10 km. Na tekmovanju, katero šteje tudi za evropski pokal, je Nik med evropsko elito osvojil odlično 23. mesto med 74 nastopajočimi iz 19-tih držav. Vreme pa tudi v pregovorno idilični Toskani ni prizanašalo tekmovalcem. Voda je imela zgolj 18.2 stopinj Celzija. To pomeni, da so morali plavati v kopalkah za daljinsko plavanje, ker po LEN pravilih bi lahko plavali v neoprenu, če bi voda imela manj kot 18 stopinj Celzija. Zaradi zelo nizke temperature je bilo zelo veliko odstopov in podhladitev. 

Čestitke vsem plavalcem in trenjem!

Matjaž Spruk

Foto : člani PKK


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica