• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Oslabljeni vaterpolisti Calcita izgubili prvo polfinalno tekmo

V prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva so vaterpolisti AVK Triglava, ki tudi branijo lanskoletni naslov, doma premagali Calcit Water Polo s 13:7 (2:2, 5:2, 6:3, 0:0). Druga tekma bo na sporedu v soboto, 13. maja, ob 18. uri, spet v Kranju, vendar bodo domačini Kamničani, v Kranju pa bo tudi morebitna tretja tekma.

AVK Triglav – Calcit Water Polo  13:7 (2:2, 5:2, 6:3, 0:0)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen, sodnika: Margeta, Podjed.

AVK Triglav: Beton, Popović 2, Verbič, Rahne, Lah 2, D. Gostič 1, Pušavec 2, M. Gostić, Vončina 2, Justin, Paunovič 2, N. Štromajer 2, Dragaš. Trener: Krištof Štromajer.

Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Sokler 1, Gledec 1, Leskovec 1, Kordež, Blažević 2, Lukič, Cerar 2, Briški, Bergant. Trener: Gašper Šenica.

V zadnjih dveh sezonah so se kranjski in kamniški vaterpolisti v končnici državnega prvenstva pomerili šele v finalu. Lani so bili boljši Kranjčani, predlani pa Kamničani. V letošnji pa so se srečali že v polfinalu. Obe tekmi rednega dela prvenstva sta pripadli AVK Triglavu, ki je do zmage prišel tudi v prvi polfinalni tekmi končnice, v kateri v zadnji četrtini nismo videli gola.

V prvi četrtini so kranjski vaterpolisti v le 35 sekundah dosegli dva gola, prvega Andraž Pušavec, drugega pa Aleksander Paunovič in v tretji minuti vodili z 2:0. Vendar je pomlajena ekipa Kamničanov do prvega odmora izid izenačila. Že v naslednjem napadu je v polno zadel Luka Sokler, za izenačenje pa je 23 sekund pred koncem prve četrtine poskrbel Tilen Leskovec. Težave za goste, ki so igrali brez Martina Steleta, pa so se začele v drugi četrtini, ko so domačini s štirimi zaporednimi goli povedli s 6:2. Pred menjavo strani je zaostanek znižal Aleksander Cerar, nato pa še Goran Blažević.

Do odločitve je prišlo v začetku tretje četrtine, ko so Dejan Gostić, Pušavec in Jaša Lah zadeli za vodstvo z 10:4 in to le po dveh minutah in pol igre. Za novo najvišje vodstvo (12:5) je poskrbel najmlajši igralec tekme, Nace Štromajer, končni izid, čeprav je bila do konca še ena četrtina pa je postavil Cerar. V zadnji četrtini se mreži nista zatresli.

Na drugi polfinalni tekmi so vaterpolisti Ljubljane Slovan v gosteh visoko premagali Branik Maribor s 15:7. Kamniški bazen Pod Skalo je že napolnjen z vodo in se že ogreva za odločilne boje. Calcitovci upajo tudi na izdatno podporo navijačev že na sobotni tekmi v Kranju.

Miha Štamcar za vaterpolo.info, Aleksander Sokler
foto Aleksander Sokler


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica