• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcitovi plavalci uspešni v Kranju in Krškem

Zadnji konec tedna v maju sta potekali dve plavalni tekmi, katerih so se udeležili plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik.

V Kranju je potekal dvodnevni turnir GPX Kranj 2023 z močno mednarodno konkurenco. Nastopilo je 259 plavalcev iz skupno 34 klubov od tega 19 slovenskih. Plavalni klub Calcit Kamnik je zastopalo petnajst plavalk in plavalcev starostnih skupin kadetov in mladincev. Pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika so nastopili: Ana Avbelj, Ivana Lukan, Laura Podgoršek, Živa Prašnikar, Taja Vejnovič, Iza Videc, Andraž Cencelj, Miha Justin, Mark Anej Lapuh, Liam Negodič, Nik Peterlin in Rok Vejnovič. Pod vodstvom trenerja Emila Tahirovića so nastopile: Maruša Kugler, Ema Matijaš in Tajda Spruk.

Tekmovanje je bilo zasnovano tako, da so v dopoldanskem delu potekala predtekmovanja, popoldne pa finala za posamezne discipline. Medalje so se podeljevale le za absolutno razvrstitev. Uvrstitev Calcitovih plavalcev v finala, je bilo veliko in s tem so dokazali da lahko plavajo ob boku tako vrhunskim domačim kot tujim plavalcem. Osvojili so pa tudi tri bleščeča odličja.  

Ivana Lukan je osvojila srebrno medaljo na 50 m prsno in bronasto medaljo na 200 m prsno.

Rok Vejnovič je osvojil srebrno medaljo na 400 m mešano.

V soboto 27.5.2023 je na bazenu v Brestanici potekal 6. Razvojni pokal in 52. Pokal Krško 2023. Na tekmovanju je nastopilo 425 plavalcev devetnajstih slovenskih in enega tujega kluba. Plavalni klub Calcit Kamnik je zastopalo šestnajst plavalk in plavalcev starostnih skupin mlajših deklic/ ml.dečkov in deklice/dečki pod vodstvom trenerke Lare Seretin in trenerja Emila Tahirovića. Nastopili so: Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Anna Losieva, Vita Mlakar, Tymur Beshlyk, Gal Jeran, Nace Končan, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Tian Majdič, Lan Mojsilović, Jakob Prelc, Maj Prosen in Pavlin Zule. 

Najbolj bleščeči od vseh sta bili Neža Hren in Tina Klemen, saj sta osvojili vsaka po tri zlata odličja in vsaka pokal katerega dobi najboljši plavalec po točkah v letniku

Neža Hren je osvojila tri zlate medalje na 50 m prosto, 100 m prsno in 200 m mešano.

Tina Klemen je osvojila tri zlate medalje na 50 m prosto, 100 m hrbtno in 200 m mešano.

Žiga Kugler je osvojil dve zlati medalji na 50 m hrbtno in 100 m hrbtno.

Anna Losieva je osvojila tri srebrne medalje na 100 m prsno, 100 m hrbtno in 200 m mešano.

Taja Klemen je osvojila bronasto medaljo na 100 m hrbtno.

Očitno je, da se plavalna forma stopnjuje, k čemur pripomore prav gotovo to, da že cel mesec trenirajo na domačem bazenu v Kamniku. Kljub temu, da je bilo na začetku maja še zelo hladno, to ne vpliva na plavalce tako obremenilno, kot vpliva blagodejno to, da v času ko se čez leto pripeljejo v Radovljico in nazaj sedaj že opravijo trening.

Čestitke vsem plavalkam, plavalcem in trenerjem!

Matjaž Spruk

Foto: Člani PKK


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica