• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničanke ostale pri štirih pokalnih naslovih

 

Odbojkarice Calcit Volleyja so v finalni tekmi pokala Slovenije izgubile proti Novi KBM Braniku z 2:3 (-16, -20, 18, 20, -17). Za Mariborčanke je bil to že devetnajsti pokalni naslov, Kamničanke so ostale pri štirih.

Calcit Volley  - Nova KBM Branik   2:3 (-16, -20, 18, 20, -17)

Velenje – Rdeča dvorana, gledalcev 2000, sodnika: Novak, Pevc.

Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 18, Stojilković, Vovk 2, Đorđević 2, Hutinski 5, Boisa, Kregar, Charuk 1, Sillah 30, Pucelj 8, Čižman 4, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Nova KBM Branik: Mlakar 22, Milošič 8, Pogačar 4, Štampar 5, Lekše 16, Senekovič, Cikač (L),  Vlaisavljević, Ramić, Potokar, Lorber Fijok 21, Kranjc. Trener: Bruno Najdič.

V zadnjih trinajstih letih Kamničanke in Mariborčanke le leta 2015 niso igrale v finalu, medtem koga  leta 2021 zaradi epidemije Covida-19 ni bilo finala. Zasluge za to pripadajo Luki Koper, ki je v Braslovčah že v polfinalu zaustavila Calcit Volley, ki je sicer dobil štiri finalne obračune, tudi zadnjega lani v ljubljanski dvorani Tivoli. V 15 dneh je bil to sicer že peti medsebojni obračun, le enega so dobile kamniške odbojkarice. Še posebej boleč poraz zanje je bil v sredo, ko so v svoji dvorani ostale brez finale srednjeevropske lige.

Še pod vtisom sredinega poraza so Kamničanke vstopile v prvi niz, ko so Mariborčanke z dvema asoma Tali Lekše in uspešnem napadu Ize Mlakar povedle s 7:3. Tudi po polminutnem odmoru Kamničanke niso vzpostavile ravnotežja na igrišču, kajti na servis Klare Milošič so bankirke z napadom Lorene Fijok Lorber prišle do sedmih točk prednosti (13:6). Toda s tem kamniških težav še ni bilo konec, kajti na servis Eve Pogačar in novi točki Lorber Fijok so varovanke Gregorja Rozmana zaostajale že za deset točk (7:17). Ob slabem servisu in sprejemu ter številnimi lastnimi napakami, skupaj enajst, je bil zanje niz, ki ga je končala Mlakar, izgubljen.

V drugem nizu so kamniške odbojkarice le zaigrale bolje na sprejemu, bolj nevarne so bile tudi na svoj servis in po napaki Mariborčank so povedle s 7:4. Po bloku Maše Pucelj je bilo 9:5, tako da je Bruno Najdič vzel sploh svoj prvi polminutni odmor na tekmi. Ob pravem trenutku za njegovo ekipo, kajti po dveh lastnih napakah Kamničank je bil izid na deseti točki izenačen, zato je po polminutnem odmoru posegel Rozman. Vendar so po njem Mariborčanke dosegle še tri točke in šele Fatoumatta Sillah je prekinila njihovo serijo šestih zaporednih točk. Toda po novih dveh lastnih napakah in bloku Pogačar so Kamničanke zaostajale že pet točk (14:19). Visoke prednosti bankirke niso zapravile, drugo zaključno žogo je izkoristila Lekše.

Za manjši preobrat so v začetku tretjega niza poskrbele kamniške odbojkarice, ki so na servis Anđelke Radišković z delnim izidom 5:0 povedle s 7:4, toda po polminutnem odmoru so jih Mariborčanke že na sedmi točki ulovile. Z dvema zaporednima točkama Sillah so Kamničanke pobegnile za dve točki (10:8). Ko so dve zaporedni napaki naredile Mariborčanke, so calcitovke pred vstopom v končnico niza svojo prednost podvojile (20:16). Do konca niza so Kamničanke nasprotnicam prepustile le še dve točki, s svojo sedemnajsto točko na tekmi pa ga je končala Sillah.

S tremi zaporednimi točkami so Mariborčanke v četrtem nizu prvič povedle pri izidu 6:5, po napaki Kamničank pa so prvič prišle do dveh točk prednosti (8:6). V novih težavah so bile kamniške odbojkarice po asu Ronje Štampar in zaostanku teh točk (9:12), v še večjih po napadu Lorber Fijok (15:11). Rozmanu pri izidu 12:16 ni preostalo drugega, kot da vzame še svoj drugi polminutni odmor, ki je očitno pomagal njegovim varovankam, saj so na servis Neje Čižman, dosegla je tudi as in napadu Radišković izid na 17. točki izenačile. Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po asu Lorber Fijok so bankirke spet pobegnile za dve točki (19:17). Toda na servis Nine Stojilković so Kamničanke uprizorile popoln preobrat. Sillah je izenačila na 19:19, Radišković je svojo ekipo po daljšem času spet popeljala do vodstva, odlična Sillah pa je v nadaljevanju niza poskrbela za kar pet zaključnih žog Calcit Volleyja. Drugo je nato izkoristila Radišković.

Pokalne zmagovalke je tako odločal peti niz. Že tretji v letošnji sezoni, oba je do zdaj dobila Nova KBM Branik, tudi tretji, do zdaj najpomembnejši tie-break pa so boljše začele Mariborčanke, ki so povedle s 4:2. Toda Čižman je na peti točki izid izenačila, vendar so po polminutnem odmoru bankirke spet pobegnile za dve točki (7:5), ko je bila v bloku uspešna Lekše. Dve točki so Kamničanke zaostajale tudi ob menjavi strani, po napaki Mariborčank pa so izid na deveti točki izenačile. Toda na servis Pogačar je mariborska ekipa prišla do treh točk prednosti (13:10), ki ji še ni zagotavljala mirne končnice. Kamničanke so izid na 13. točki izenačile, nato ubranile prvo mariborsko zaključno žogo in same prišle celo do dveh zaključnih žog, toda z blokom Milošič so se zmage veselile odbojkarice Nove KBM Branika.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Prva dva niza smo odigrali slabo. Skušali smo z menjavami, ampak poteka igre nismo mogli spremeniti. V tretjem nizu smo le našli tisto igro, ki smo jo želeli od samega začetka in veseli me, da smo se vrnili iz globokega brezna, ko smo bili brez prepoznavne igre. Žal na koncu tie-breaka sreča ni bila na naši strani in bi se zdaj čisto drugače pogovarjali, ampak tako to je v športu. V preteklih letih je bila nekajkrat na naši strani, moramo pa biti pošteni do Mariborčank in jim čestitati za zasluženo osvojeno pokalno lovoriko. Če je komu hudo, je meni, verjamem, da tudi dekletom, ampak po teh dveh porazih, v sredo in danes težko opišem čustva, ki jih nosim v sebi. Bi se pa v imenu igralk rad zahvalil našim navijačem, ki so nam tudi po tekmi stali ob strani in obljubim, da bomo naredili vse, da jih razveselimo v državnem prvenstvu.


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica