• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Dobra igra ni bila nagrajena s pokalnim naslovom

Odbojkarji Calcit Volleyja so v finalu pokala Slovenije v Velenju izgubili z ACH Volleyjem z 2:3 (23, -22, -23, 22, -10). Za Ljubljančane je bila to štirinajsta pokalna lovorika, Kamničani so ostali pri štirih. Že v petek se bosta ekipi, ob 19. uri, v športni dvorani Kamnik, pomerili še v finalu srednjeevropske lige.

ACH Volley – Calcit Volley  3:2 (-23, 22, 23, -22, 10)

Velenje – Rdeča dvorana, gledalcev 2000, sodnika: Atanasov, Miklošič.

ACH Volley: Mejal, Šket, Mašulović 2, Todorović 2, Bošnjak, Koncilja 13, Šestan 10, Kovačič (L), Gjorgiev 26, Videčnik 8, Kök 7, Šen 8. Trener: Radovan Gačič.

Calcit Volley: Planinšič 2, Mujanović 5, Vinkovič 8, Lazar, Klobučar 2, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 14, Sosa Sierra 19, Mitrašinović 2, Aponza 10, Pavlović 13. Trener: Jurij Žavbi.

V letošnji sezoni so se ljubljanski in kamniški odbojkarji pomerili štirikrat, vse štiri tekme so dobile Ljubljančani, vendar nobene na lahek način. Tako tudi ne zadnje, ki so jo odigrali v nedeljo v zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva in tudi na tej tekmi so v kamniškem taboru gradili svoj optimizem.

Prvi niz je bil izenačen do sedme točke, nato pa so Kamničani z blokom Luisa Sose Sierre in napaki Ljubljančanov prvi prišli do treh točk prednosti (10:7). Branilci pokalnega naslova so se po dveh zaporednih napakah kamniške ekipe približali na točko zaostanka (10:11), toda po dveh napakah Ljubljančanov je Calcit Volley še enkrat prišel do treh točk prednosti (16:13). Toda pri kamniškem vodstvu s 14:13 si je levo koleno poškodoval Jan Klobučar, za katerega je bila tekma končana, tudi brez njega pa so varovanci Jurija Žavbija ob fanatični igri prišli do vodstva z 19:14. Ob zbrani igri so z blokom Dina Vinkoviča Kamničani še vedno imeli pet točko prednosti (23:18), po dveh zaporednih točkah ACH Volleyja pa je Žavbi vzel polminutni odmor. Ljubljančani so prišli na dve točki zaostanka (21:23), vendar je Uroš Pavlović svoji ekipi priboril tri zaključne žoge. To še ni bilo dovolj za osvojeni niz, kajti Gjorgiev je z blokom izsilil izenačenje, toda Pavlović je z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegel z blokom, Calcit Volleyju priboril uvodni niz.

Tudi v drugem nizu so bili kamniški odbojkarji tisti, ki so prvi prišli do treh točk prednosti, ko je bil v napadu uspešen Jure Okroglič, spet pa je bilo, tako kot v prvem nizu, 10:7. Radovan Gačič, trener ljubljanske ekipe, je posegel po polminutnem odmoru, Gjorgiev je nato z asom zaostanek svoje ekipe znižal na točko (10:11), Matej Kök pa je z blokom izenačil na 12:12. S tremi zaporednimi točkami so z blokom Klemna Šena povedli Ljubljančani (16:15), zato se je za polminutni odmor odločil Žavbi, ki je drugega vzel pri zaostanku dveh točk (17:19), ko je bil v bloku uspešen Matic Videčnik. Čeprav se Kamničani niso predali, niso več ulovili nasprotnika, ki jim je pobegnil za tri točke (22:19) ter nato prednost ubranil do konca. Niz se je končal z rdečim kartonom kamniški klopi.

Z asom Šena in po dveh blokih Koncilje je ACH Volley v tretji niz vstopil z vodstvom 3:0. Po novem asu, tokrat Vuka Todorovića, so Kamničani zaostajali za štiri točke (3:7), zato je Žavbi vzel polminutni odmor. Z blokom Daniela Aponze so se odbojkarji Calcit Volleyja svoj zaostanek znižali na točko (9:10), dokončno pa jih je v igro vrnil Okroglič. Prav tako z blokom za 14:14. Vendar so Ljubljančani hitro pobegnili za dve točki (17:15), z asom Filipa Šestana pa za tri (21:18). V končnici so odbojkarji ACH Volleyja prišli celo do petih zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih, toda na servis Sosa Sierre in ob dobri reakciji Okrogliča na mreži so se jim Kamničani približali le na točko zaostanka (23:24). Peto zaključno žogo je z malce sreče izkoristil Šen.

V četrtem nizu je prvič na igrišče za Calcit Volley vstopil Nik Mujanović, Sosa Sierra pa se je preselil na sprejemalsko mesto namesto Vinkoviča, ki je sicer dobro zamenjal v uvodnem nizu poškodovanega Klobučarja. Do dvanajste točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, z asom Sosa Sierre in blokom Pavlovića pa so bili Kamničani tisti, ki so prvi prišli do dveh točk prednosti (14:12). Po polminutnem odmoru so Ljubljančani izid hitro izenačili, z asom Todorovića pa sami povedli s 17:15. Tokrat je polminutni odmor vzel Žavbi, vendar je po vrnitvi na igrišče Gjorgiev dosegel novo točko za ACH Volley. Vendar tekma še ni bila odločena, kajti Aponza je z blokom izid izenačil na 19:19, z njegovim asom pa so Kamničani povedli z 21:20. Vodili so tudi z 22:20, toda tokrat so bili Ljubljančani tisti, ki so izenačili izid (22:22). V še eni napeti končnici so bili bolj zbrani odbojkarji Calcit Volleyja, ki so po napaki nasprotnikov, s prvo zaključno žogo, prišli do petega niza.

Na najboljši možni način so Kamničani vstopili v tie-break, ko so po dveh zaporednih blokih Uroša Planinšiča povedli z 2:0, zato je Gačič takoj vzel polminutni odmor. Po njem so njegovi varovanci s točko Gjorgieva povedli s 5:4, tako da se je za polminutni odmor odločil še Žavbi, so po njem Ljubljančani dosegli še dve točki. Trener Kamničanov je vzel še drugi polminutni odmor, vseeno pa so njegovi varovanci na menjavo strani odšli s tremi točkami zaostanka. Po novem dotiku mreže so Kamničani zaostajali že za štiri točke (9:5), nato pa se niso več vrnili v igro. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Danijel Koncilja.

Izjavi po tekmi

Jurij Žavbi, trener Calcit Volleyja: »O tem, do si je kaj zaslužil, se lahko pogovarjamo, ampak na koncu je bilo 3:2 za ACH Volley in to je edino, kar šteje. Toda ne glede na poraz moram čestitati igralcem za borbo. Čeprav smo že pred tekmo verjeli, da lahko premagamo Ljubljančane, smo zdaj dokazali še enkrat več in naslednjo priložnost bomo imeli že v petek v finalu srednjeevropske lige. V petem nizu smo povedli z 2:0, vodili še s 4:2, nato pa smo v rotaciji ena, ko Mujanović napada iz cone štiri, Sosa Sierra pa iz cone ena, izgubili nekaj zaporednih točk. Ljubljančani so prišli do petih zaporednih točk in mislim, da je bilo na koncu to tisto, kar je odločalo zmagovalca.«

Alan Košenina, libero Calcit Volleyja: »Vsako tekmo kažemo, da smo ACH Volleyju blizu. S 3:0 še nismo izgubili in tudi tokrat je bilo tako. Morda nam je zmanjkalo malo zbranosti, določenim podrobnostim smo se morda nekoliko premalo posvetili. Bolje bi lahko odigrali lahke žoge, a mislim, da je že to, da smo bili kljub poškodbi Klobučarja, kar je bil za nas šok, konkurenčni in da smo osvojili dva niza, za nas velika stvar.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica