• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Člani Calcit Water Polo začeli novo sezono spodbudno!

Članski vaterpolski podprvaki iz Kamnika so začeli novo sezono. Z nekoliko spremenjenim imenom zdaj Calcit Water Polo, so tekmovanje začeli v na novo ustanovljeni mednarodni ligi - Alpe Waterpolo League oz. AWL.

AWL

V Alpe Waterpolo ligi bodo od slovenskih klubov igrali aktualni državni prvak AVK Triglav Kranj, podprvak Calcit Water Polo, VD Ljubljana Slovan, Grafist Koper in AVK Branik Maribor, iz Avstrije so WBC Graz, ASV Wien in WBC Tirol, edini hrvaški klub je Opatija, Pallanuoto Trieste prihaja iz Italije. Tekmovanje se bo odvijalo po turnirskem sistemu, se pravi v štirih različnih mestih. Po Gradcu bodo turnirji še v Ljubljani (26. – 27. november), Reki (10. – 11. november) in Kranju (21. – 22. januar). Najboljše štiri ekipe rednega dela tekmovanja bodo marca igrale še na zaključnem turnirju. Tekme v Alpe Waterpolo ligi ne bodo štele za državno prvenstvo.

Prvi turnir se je v soboto in nedeljo odvijal v Gradcu.

VK Ljubljana Slovan – Calcit Water Polo 11:9 (2:2, 2:3, 4:2, 3:2)

Po odhodu Aleša Komelja je vodenje Calcitovcev prevzel Gašper Šenica, ki je do nedavnega še igral za člane, vendar se je po poškodbi odločil za trenersko delo. Svoj debi je dočakal na včerajšnjem derbiju proti Ljubljani. Ljubljančani so za novo sezono pripeljali v svoje vrste dva nova hrvaška vaterpolista. Igor Cuomo je dosegel tri zadetke, v vratih je branil Roko Lazić. Na izenačeni tekmi so na polovici z zadetkom prednosti vodili Kamničani, toda že na začetku tretje četrtine so do vodstva prišli ljubljanski vaterpolisti, ki so z golom Cuoma prvič prišli do dveh zadetkov prednosti (9:7). Ko je Vukašin Stefanović slabi dve minuti pred koncem zadel za 11:8, je bila tekma odločena, Tilen Leskovec pa je z golom iz petmetrovke samo še ublažil poraz svoje ekipe. Za razburjenje sta poskrbela avstrijska sodnika, ki sta po mnenju kamniških vaterpolistov spregledala številne nedosojene prekrške, ki so na koncu tekmo obrnili v napačno smer.

Za Calcit je bil s štirimi zadetki najbolj razpoložen Tilen Leskovec, po dva sta dosegla Aleksander Cerar in Blaž Briški ter enega Rok Bergant.

Calcit Water Polo – Pallanuoto Trieste 17:15 (1:3, 5:4, 5:3, 6:5)

Na drugi tekmi drugega dneva turnirja v Gradcu so Kamničani, po včerajšnjem porazu z Ljubljano, prve točke lovili proti Tržačanom. To jim je na koncu tudi uspelo, čeprav so bili ob polčasu mladi upi Trsta še v prednosti. Pri slovenskih podprvakih se je, po včerajšnji ničli, tokrat razigral Martin Stele, ki je zabil šest golov, s tremi pa mu je sledil Blaž Briški. Pri gostih je bil štirikrat natančen Alessandro Fumo, po trikrat pa Ricardo Liprandi in Miloš Janković. Hkrati je to tudi prva zmaga za mladega trenerja Calcita Gašperja Šenico!

Rezultati v živo - "LIVESCORE"

https://total-waterpolo.com/alpe-waterpolo-league/

Rezultate v živo in statistiko odigranih tekem lahko spremljate tudi na vodilnem svetovnem portalu Total waterpolo, kjer bodo poleg lige AWL tudi rezultati iz drugih slovenskih tekmovanj, kar je nedvomno velika pridobitev za slovenske ljubitelje vaterpola, zasluge zato ima prav ekipa iz kamniškega kluba.

U15 in U12

Sezono so odprli tudi v nižjih kategorijah. V Kranju in Mariboru so se mladi Calcitovci pod taktirko Primoža Romšaka borili za točke v državnem prvenstvu.

DP U15, 1. turnir

Calcit Water Polo : Ljubljana Slovan 4:17 (0:3, 0:4, 2:5, 2:5)
Calcit Water Polo : Borac Banjaluka 9:22 (2:6, 2:4, 3:7, 2:5)

DP U12, 1. turnir

Triglav Kranj : Calcit Water Polo 6:3
Calcit Water Polo : Branik Maribor 4:10
Calcit Water Polo : Borac Banjaluka 2 11:2
Calcit Water Polo : Grafist Koper 7:5

besedilo in fotografija Aleksander Sokler


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica