• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KEGLJANJE – Peti krog v Državnih ligah – novi zmagi prvih ekip Calcita

V 5. krogu v Državnih ligah sta obe prvi ekipi igrali doma, druga in tretja moška ekipa pa sta gostovali. Druga ženska ekipa je bila v tem krogu prosta. Obe prvi ekipi sta prepričljivo zmagali, ostali dve pa izgubili.

Prva moška ekipa je gostila ekipo Litije, ki v tej sezoni še nima točke.  Za Calcit so tekmo odprli Matej Turk, Peter Jantol in Igor Zamljen. Začeli so precej zadržano, saj je v prvem setu le Igor srečno osvojil točko. V nadaljevanju je igra stekla. Matej (583) in Igor (607) sta zanesljivo osvojila točki, žal pa je Peter (577) naletel na razpoloženega nasprotnika in je po slabem zadnjem setu izgubil. Bilo je 2:1 za Calcit in +81kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopili Gašper Burkeljca, Andraž Babnik in Franci Grubar. Gašper (578) je prva dva seta izgubil, nato pa zaigral kot zna in osvojil točko. Andražu (554) to ni uspelo. Osvojil je prvi set, nato pa ni mogel več slediti nasprotniku. Zelo dobro je spet igral Franci (594), ki je dvoboj praktično odločil že v tretjem setu. Tako se je tekma končala s 6:2 za Calcit. 

Prva ženska ekipa je že med tednom igrala z ekipo Remoplast. Za Calcit so začele Lea Drnovšek, Noemi Živković in Irena Koprivc. Lea (521) se je vse do zadnjih metov mučila, a na koncu le osvojila točko. Noemi (539) in Irena (556) nista imeli težav in sta prepričljivo osvojili točki.  Po prvem delu je bilo tako 3:0 za Calcit in +80 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopile še Lidija Pirman, Tadeja Kokalj in Tea Repnik. Lidija (522) je izgubila prva dva seta, nato zaigrala bolje, a ne dovolj za točko. Tadeja (516) je imela tudi slab dan in je izgubila, Tea (558) pa je prepričljivo zmagala in končalo se je s 6:2 za Calcit.

Druga moška ekipa je gostovala pri KK Sij Acroni. Začela sta Matic Babnik in Igor Alpner. Matic je s 524 podrtimi keglji gladko izgubil, Igor (556) pa je slabo začel, nato pa nadaljeval odlično, a zaostanka ni mogel nadoknaditi. Po zaostanku 62 kegljev sta za Calcit nadaljevala Marjan Dolinšek in Branko Progar. Marjan (524) se ni znašel in je gladko izgubil, Branko (569) pa je igral zelo dobro in uspel osvojiti točko. Kot zadnja sta poskušala še Brane Potočnik in Miha Uršič. Brane (578) je spet igral zelo dobro, a izgubil za vsega en kegelj. Miha (540) se je trudil, a je bil nasprotnik premočan, tako da se je končalo s 7:1 za domače. 

Tretja moška ekipa je gostovala v Ljubljani pri ekipi Lokomotiva. Na zahtevnem kegljišču se niso dobro znašli in so doživeli prvi poraz. Začela sta Gašper Pirman in Brane Mihajlov. Gašper je igral zelo dobro, podrl 568 kegljev a žal izgubil. Nič bolje je ni odnesel Brane (526). V drugem delu sta nastopila Tone Klemenc (518) in Pavel Serša  (535). Tone je izgubil, Pavle pa osvojil točko. V zadnjem bloku sta reševala nemogoče Rudolf Vidic in Franci Poljanšek. Rudolf (543) je osvojil točko, Franci (515) pa ne in domači so slavili s 6:2. 

 Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba Kamnik, na YOUTUBE kanalu (kkcalcit kamnik) pa tudi video prenose večine tekem.


Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica