• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Slovenska ekipa Judo kluba Ippon Kamnik osvojila drugo mesto na Afriškem kadetskem pokalu v Maroku

Na Afriški kadetski pokal v Maroku sta v četrtek 30.5.2024, odpotovala dva predstavnika Judo kluba Ippon Kamnik Haya Veinhandl Obaid in Karim Veinhandl, ob spremljavi trenerja Marwana Moghalija. Takoj po pristanku so jih iz letališča organizatorji prepeljali v dvorano v Marrakechu, kjer so opravili akreditacijo in uradno tehtanje, nato pa še zadnji trening pred petkovimi nastopi.

V petek sta dopoldne Haya in Karim opravila žreb. Za Karima, ki je prvič nastopil na kadetskem pokalu v tujini, je bil to pomemben dogodek, saj je tekmovanje štelo za točke svetovne judo lestvice. Prvo borbo je sicer izgubil proti maroškemu tekmovalcu z dvema wazarijema, a je v drugi borbi prav tako proti maroškemu nasprotniku zmagal z dvema wazarijema. S tem si je priboril mesto v finalnem bloku za borbo za tretje mesto.

Med borbami je bilo kar nekaj ur premora do finalnega bloka, kar je povzročilo nekaj nervoze tako pri Hayi kot pri Karimu. Kljub srčni borbi je Karim moral priznati premoč nasprotniku in je osvojil odlično peto mesto na Evropskem kadetskem pokalu, kar je njegov izjemen dosežek.

Haya je kot nosilka v kategoriji do 57 kg imela prvo borbo prosto. V drugi borbi je suvereno premagala maroško tekmovalko in si tako priborila mesto v finalu. V finalnem bloku se je pomerila s Ciprčanko Azenou Marino, ki jo pozna s priprav in tekmovanj. Po napeti borbi v golden scoru, je nasprotnica prejela tretjo kazen, kar je Hayi prineslo zmago in prvo mesto. To je že njena druga kadetska medalja, ena iz Evropskega pokala in druga z Afriškega pokala.

Ekipno sta prvo mesto Haye in peto mesto Karima, Sloveniji prinesla ekipno drugo mesto, kar je velik uspeh za slovensko judo reprezentanco. Naša delegacija je ostala v Maroku, kjer si je ogledala še članske borbe in bo trenirala v domačem klubu v Marrakechu.

Čestitke Hayi in Karimu za izjemne dosežke ter veliko uspeha v prihodnjih tekmovanjih!

Boštjan Veinhandl


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica