• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Vaterpolisti Calcita za las prekratki v Kopru

V tretjem krogu skupine 2 slovenskega državnega prvenstva so vaterpolisti Grafist Kopra premagali Calcit Water Polo z 12:11 (4:2, 2:0, 3:3, 3:6). Z zmago so se Koprčani uvrstili v polfinale končnice, prva tekma pa bo na sporedu 4. maja, njihov nasprotnik pa Triglav ali Branik Maribor.

Grafist Koper – Calcit Water Polo  12:11 (4:2, 2:0, 3:3, 3:6)

Koper – Olimpijski bazen, sodnika: Suhadolnik, Homovec.

Grafist Koper: Lončarević, Janošević; Sahko 2, Giorgi, Esposito 3, Nastran, Anzeljc 2, Bašić, Fičur 1, Prete Alessandro 1, Dimitrijević 2, Biasiotti, Jačimović 1. Trener: Aleš Stopar.

Calcit Water Polo: Dragaš, Jeretina, Lukas  Gligorovski Zdravković 5, Brišnik 1, Lukić, Gledec 1, Lukić, Kordež, Blažević 2, Maksim Zdravković Gligorovski 1, Laketić, Briški 1, Bergant. Trener: Gašper Šenica.

Prvenec Maksima, brata Gligorovski skupaj pol ducata zadetkov

Pred odločilno tekmo, ki je odločala o četrtem polfinalistu končnice državnega prvenstva, so bili v boljšem položaju koprski vaterpolisti, ki so v prvem delu sezone v Alpe Waterpolo ligi zmagali s 14:10. Za osvojitev prvega mesta v skupini 2 državnega prvenstva bi jim tako zadoščal že poraz s štirimi goli razlike, toda že na menjavo strani so odšli s prednostjo štirih golov. Do konca tekme so Kamničani, pri katerih se je s petimi goli izkazal Lukas Gligorovski Zdravković , svoj zaostanek znižali, zmaga koprske ekipe pa ni bila niti v enem trenutku ogrožena. Svoj prvenstveni zadetek je na drugi tekmi v članski konkurenci dosegel Maksim Zdravković Gligorovski, ki je trenutno tudi najmlajši igralec z zadetkom v DP.

Grafist v boj za prvaka

Domači vaterpolisti so z dvema zaporednima goloma Esposita na prvi odmor odšli s prednostjo dveh golov, ki so jo z dobro igro v obrambi v drugi četrtini podvojili. Tudi v tretji četrtini so brez večjih težav ohranjali prednost štirih golov, sredi četrtine pa so po golu Sajka povedli že z 9:4. Visoka prednost je nekoliko uspavala njihove vrste, Kamničani, ki so se borili do zadnje sekunde tekme, so na koncu le nekoliko ublažili poraz.

Sledita tekmi v prvi skupini:
20.04.2024 ob 18. uri v Kranju med AVK Triglav Kranjem in AVK Branik Mariborom
25.04.2024 ob 20.45 v Kranju med  AVK Triglav Kranjem in  VK Ljubljana Slovan

Miha Štamcar
vir vaterpolo.info

https://youtu.be/HrmqyF1hxFM

 


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica