• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Za nami je prva dirka v sezoni 2024 v avtokrosu – krožnemu tekmovanju z avtomobili in posebej prirejenimi buggyji

Ta vikend so na Hrvaškem, v hrvaški Istri, streljaj od Višnjana, na progi »Canalli« v Gambetićih, pod okriljem AMK Skok Racing, izpeljali dirko za slovensko in hrvaško državno prvenstvo.

Izmed 37 prijavljenih tekmovalcev iz Hrvaške, Slovenije, Italije in Madžarske, so pričakovano dominirali Slovenci, predvsem vozniki Avtokros kluba Kamnik.

  • V konkurenci vozil divizije 1 – TouringAX je najboljši rezultat dosegel Aleksander Križman (Avtokros klub Kamnik) z Mitsubishi Lancer EVO IV.
  • Med vozniki divizije 1A – TouringAX 1600 je z VW Polo 1,6 slavil avtomobilist Žiga Kraševec (ŠK Tornado), drugi je bil njegov rojak Jani Avbelj (ŠK Tornado) in tretji Marjan Mlakar (AMD Zvezda).
  • V konkurenci vozil CrossCar divizije 3CC, ki je pritegnila največ pozornosti obiskovalcev zaradi številčnosti dirkalnikov in tekmovalcev, je bil najhitrejši madžarski avtokrosist Tomi Barati (Korda Racing). Drugo mesto je osvojil Tom Nemarnik (Avtokros klub Kamnik), ki je zaostal za zmagovalcem za pičle štiri desetinke sekunde, tretjeuvrščeni pa je bil Mitja Petrovčič (AMD Zvezda). V tej diviziji pa je vozila tudi prva po dolgem času in edina voznica avtokrosa po letu 2010, Ana Jenc (Avtokros klub Kamnik) in nam je s svojimi vožnjami prikazala, da je iz pravega testa. Vozniku Boštjanu Jencu (Avtokros klub Kamnik) tokrat sreča žal ni bila naklonjena, saj mu zaradi okvare dirkalnika ni uspelo prikazati vsega kar zna.
  • V konkurenci buggyev (divizija 3) je prepričljivo zmagal Igor Kern (Avtokros klub Kamnik), pred Bojanom Osredkarjem (AMD Komenda) in rojakom Davidom Kosirnikom (Avtokros klub Kamnik), ki je privozil tretje mesto kljub okvari dirkalnika.

AVTOKROS KLUB KAMNIK je zapustil Gambetiće kot najuspešnejši klub in sicer s priznanjem organizatorja predsedniku našega kluba – Damjanu Dolinšku za doprinos pri odlični ureditvi proge za dirko in desetimi (10) pokali klubskih tekmovalcev:

Aleksander Križman (divizija 1) – 1.mesto SLO DP in 1.mesto skupno

Tom Nemarnik (divizija CrossCar) – 1.mesto SLO DP in 2.mesto skupno

Igor Kern (divizija 3 buggy) – 1.mesto SLO DP in 1.mesto skupno

David Kosirnik (divizija 3 buggy) – 3.mesto SLO DP in  3.mesto skupno

Ana Jenc – 1.mesto lady divizija, 1.mesto junior lady divizija do 23 let

Hvala vsem, ki ste navijali za nas, nas spodbujali, sponzorjem brez katerih pač ne gre ter vsem posameznikom v ekipah voznikov Avtokros kluba Kamnik.

Tisti, ki ste zamudili dogajanje v Gambetićih, vabljeni čez slab mesec, natančneje 4.5.2024 na progo KAPS v Moravče, kjer se ponovno snidemo na - s strani ASC Mustang organiziranem spektaklu adrenalina, bencinskih hlapov, druženja in uživanja ob spremljanju atraktivnih avtokros dirk.

Vabljeni.

Avtokros klub Kamnik
Darinka Jeras


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica