• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamniški strelci uspešno vstopili v novo sezono

Kamniški strelci uspešno vstopili v novo sezono

Jesen je v strelskem športu zaznamovana s pestrim dogajanjem na vseh ravneh. Od oktobra naprej je v veljavi nov pravilnik, ki ureja novo poimenovanje starostnih skupin mlajših kategorij (v oklepaju), ki bodo v uporabi od sedaj naprej. Mlajše starostne skupine; mlajše deklice in mlajši dečki (U11), deklice in dečki (U13) in starejše deklice in starejši dečki (U15), nastopajo za Pokal prijateljstva Strelske zveze Slovenije, medtem ko lahko za Pokal Slovenije nastopajo starejše deklice in starejši dečki (U15), kadetinje in kadeti (U17), mladinke in mladinci (U21) ter člani in članice.

V začetku oktobra se je z državnim prvenstvom veteranov zaključila lanska sezona, članske in mladinske vrste, pa so konec oktobra že vkorakale v novo sezono, ki se je za kamniške strelce začela vzpodbudno. Zadnji vikend v oktobru sta v Ljubljani potekala 1. turnir za Pokal prijateljstva SZS in 1. turnir za Pokal Slovenije v organizaciji Strelskega kluba Trzin. V kategoriji U21 je z odličnim rezultatom 622,4 kroga 1. mesto s puško osvojila Patricija Breskvar, Doman Ahlin pa je v isti kategoriji s pištolo osvojil 8. mesto s 512 krogi. V kategoriji U17 sta nastopila Veronika Ahlin, ki je s puško zasedla 11. mesto in Jakob Kern, ki je s pištolo osvojil 20. mesto. V kategoriji U15 sta blestela Gaber Jermol, ki je z 171 krogi osvojil 1. mesto in Tristan Jaksetič, ki je s 163 krogi osvojil 4. mesto.

Po lanskem preboju v elitno 1.A člansko državno ligo, so se kamniški strelci s puško dobro postavili v novem okolju. Ekipno so na 1. turnirju zasedli 6. mesto med 12 ekipami, Patriciji Breskvar pa je za las ušlo finale. S 621,5 kroga je med najboljšimi zasedla 9. mesto, Nejc Kuhar je zasedel 14. mesto Jure Ugovšek pa je bil 22. Kamniška ekipa s pištolo se je na 1. turnirju v 1.B članski državni ligi uvrstila na 4. mesto. Klemen Pibernik in Roman Radej sta se z visokimi rezultati v rednem delu (554 in 551 krogov) uvrstila v finale osmih najboljših, Domen Ahlin pa je zasedel 26. mesto. Klemen je v finalnem nastopu obdržal svojo uvrstitev in zasedel končno 6. mesto, Roman pa se je s prepričljivim nastopom povzpel na končno 4. mesto.  

Slika: Patricija Breskvar (na sredini) je osvojila zlato medaljo v kategoriji U21.

Rožle Repič


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica