• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


USPEŠEN DIRKAŠKI VIKEND V DOMAČEM POKALU IN V SRBIJI

Minuli konec tedna je v športnem središču ŠD Strahovica potekala osma dirka pokala SloXcup za gorske kolesarje, ki je kamniškemu Calcit Bike Teamu prinesla nove razloge za dobro voljo. Pet naših tekmovalcev je stalo na zmagovalnem odru, zmage pa smo se veselili tudi na 27. kronometru na Rašico po zaslugi Matica Ulčarja. Medtem je v Srbiji Maruša Naglič zmagala v konkurenci mešanih dvojic na tridnevni dirki, Rok Naglič in Matic Kranjec Žagar sta bila četrta.

V Selu pri Vodicah je dirkalo skoraj 200 tekmovalcev v vseh kategorijah, mladi so se dopoldan pomerili na spretnostnem poligonu in kasneje še na dirki v krosu. Na koncu se je 3. mesta veselil Jaka Tominšek v kategoriji do 17 let, 2. mesta Maks Majnik v U15 in Zara Toff v U9, med veterani 1 pa sta dvojno zmago zabeležila Boštjan Hribovšek pred Juretom Belakom.

Tri etape dolgo dirko Wildbear dvojic je gostil nacionalni park Tara, tekmovalci pa so morali skupaj premagati 145 kilometrov z nekaj več kot 4000 višinskimi metri.

Maruša je dirkala v paru s Srbom Markom Ćirjakovićem, dosegla sta tri etapne zmage in se veselila prepričljive skupne zmage.

»Dirka je bila super, s partnerjem sva se dobro ujela, glede na to, da sva se prvič sploh spoznala. Etape so bile lepe, organizacija tudi super. Dobro sva oddirkala prvi in zadnji dan, drugi dan pa sem imela malo krize in slabe noge, ampak je bilo vseeno dovolj za zmago. Super dirka za konec sezone in hvala Calcitu, da nam je omogočil nastop,« je povedala Maruša.

Rok in Matic sta dirko začela in končala z zmago v prvi in tretji etapi, medtem ko se jima druga ni izšla po načrtih, saj sta si dan nehote podaljšala.

»Za mano je prva etapna dirka. Prvi dan sva z Rokom kljub padcu v globokem blatu zaključila na prvem mestu z razliko 3 minut. Počutila sva se super in res sva dobro sodelovala. Drugi dan sva se prav tako zgodaj oddaljila od sotekmovalcev s prednostjo okoli 1 minute. Nato pa sva na ključnem križišču zavila v napačno smer, ki je bila označena s trakovi. Po približno 12 kilometrih sva se vrnila nazaj na križišče in nadaljevala dirko s 32 minutami zaostanka. Drugo etapo sva tako zaključila s 26 minutnim zaostankom. Zadnji dan sva dirko odpeljala brez težav in osvojila še drugo etapno zmago. Izkušnje, ki sva jih pridobila na tej etapni dirki, se mi zdijo bolj dragocene kot dober končni rezultat, zato sem dirkanjem v Srbiji zadovoljen. Hvaležen pa sem tudi za super partnerja, ki mi je izvrstno predstavil etapno dirkanje. Hvala, Rok,« je izčrpno dogajanje opisal Matic.

Rok pa je dodal: »Zelo sem srečen, da sem Maticu lahko predstavil etapno dirkanje. Mislim, da se je zelo dobro odrezal. Prvo etapo sva zmagala brez težav. Tudi drugo bi, če ne bi podaljšala za dobre pol ure. Tudi to se zgodi na etapni dirki. Tretji dan je šlo brez težav in sva etapo brez težav osvojila. Z dirkanjem sva zadovoljna, dirko sva končala cela in zdrava, kar je najbolj pomembno.« Pohvalil je tudi svojega dirkaškega partnerja in prijatelja: »Sva zelo kompatibilna, saj sva se res razumela, si pomagala in z veseljem bi še odpeljal kakšno dirko z njim.«

Rezultati:

XC RAŠICA: https://prijavim.se/uploads/4849_result.pdf?tms=1694426476

KRONOMETER NA RAŠICO: https://prijavim.se/uploads/5152_result.pdf?tms=1694426476

WILDBEAR MTB STAGE RACE: https://wildbearmtb.com/results/


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica