• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


NA 14. KVADRATLONU KAMNIK CICO TEAM ŠE ČETRTIČ ZAPORED NA VRHU

Športna zveza občine Kamnik ter Zavod za turizem in šport Kamnik sta že štirinajsto leto organizirala kamniško in slovensko športno posebnost - Kvadratlon. Letos se je tekmovanja udeležilo šest ekip, ki pa so v vročem vremenu prikazali lepo število izjemnih tekem.  Po koncu napornega 12 urnega maratonskega tekmovanja je prvo mesto, že četrtič zapored, osvojila ekipa Cico team, druga je bila ekipa Delfinčki in tretja ekipa Železni team. 

Že štirinajsto leto je Športna zveza občine Kamnik v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport Kamnik, Odbojkarskim klubom Kamnik, Vaterpolskim društvom Kamnik in Občino Kamnik organizirala kamniški Kvadratlon. Tovrstno tekmovanje je edinstveno v Sloveniji, cilj organizatorjev pa je predvsem druženje udeležencev  z igranjem atraktivnih poletnih športov. Ekipe se tako na igriščih in Bazenu pod Skalo merijo v malem vaterpolu, košarki 3na3, nogometu na mivki in odbojki na mivki. Ekipo sestavlja pet igralcev, ki morajo nastopiti v vseh štirih športih, brez dodatnih menjav.  Letošnjega tekmovanja se je udeležilo šest ekip.

Tekmovanje se je začelo z malim vaterpolom. Malce nepričakovano so se v finalu srečali Delfinčki in igralci Cico teama. Oboji so letos namreč malce drugače sestavili ekipe, še posebno ekipa Cico team, kjer so se tik pred tekmovanjem poškodovali trije nosilci iger. V finalu se je ekipa Delfinčkov dobro maščevala ekipi Cico teama za poraz v predtekmovanju. Tretja je bila ekipa Neželezni team. Tudi košarka je prinesla lepe in na trenutke tudi živčne dvoboje. V derbiju najboljših ekip je ekipa Delfinčkom premagala ekipo Železni team. Tretji so bili igralci Grubar teama. V nogometu so bile tekme zelo izenačene, na koncu pa se je zmage presenetljivo veselila ekipa Cico team (le ti so po tradiciji v nogometu prvi ali zadnji), ki je bila sploh prva ekipa, ki na tekmovanju ni prejela gola. Druga je bila ekipa Grubar team in tretja ekipa Železni team. Kljub temu, da je po dveh športih kazalo na gladko zmago Delfinčkov, so se po nogometu stvari obrnile na glavo. Tako je  o končnem zmagovalcu odločala odbojka na mivki. V pričakovanem finalu je ekipa Cico teama premagala Železni team in se tako veselila svoje četrte zaporedne zmage, kar ni uspelo še nobeni ekipi.

Končni vrstni red 14. Kvadratlona: 1. mesto Cico team - 20 točk (Klemen Hribar, Gašper Pibernik, Gašper Žurbi, Urban Zupan in Franci Kramar), 2. mesto Delfinčki- 19 točk (Andraž Komatar, Jan Jurič, Nejc Ščulja, Jaka Zemljič in Blaž Briški), 3. mesto Železni team - 16 točk (Anže Železnik, Aleš Hribar, Simon Zlatnar, Aleksander Cerar in Matic Ribič), 4. mesto Grubar team – 13 točk, 5. mesto Neželezni team – 9 točk in 6. mesto Krokodili – 7 točk. Na koncu je vodja športa na Zavodu za turizem in šport Kamnik Franci Kramar podelil še nagrado najboljšemu posamezniku na 14. Kvadratlonu. S svojimi predstavami v vseh športih, kljub neprijetni poškodbi že pri košarki, si je ta naslov prislužil neuničljivi Klemen Hribar. V idealno peterko pa so bili izbrani še: Blaž Briški (vaterpolo), Jaka Zemljič (košarka), Urban Zupan (nogomet na mivki) in Gašper Pibernik (odbojka na mivki).  Želja organizatorjev je bila na koncu, da se na Kvadratlon zopet vrne še kakšna od ekip, ki smo jih spremljali v preteklosti, seveda pa so zaželene tudi nove. Tudi na tem Kvadratlonu se je namreč pokazalo, da ima druženje igralcev ob žogi, prednost pred samim rezultatom in da noben od športov ni tako zahteven, da ga ne bi mogli igrati vsi. Organizator pa na željo ekip obljublja tudi nekaj sprememb v sistemu igranja.

Se vidimo na 15. Kvadratlonu Kamnik.

ŠZ Kamnik, Franci Kramar


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica