• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Stoterica otrok na odbojkarskem taboru Pod skalco

Med 26. in 30. junijem in 3. in 6. julijem je na odbojkarskih igriščih Pod skalco v organizaciji OK Kamnik potekal že tradicionalni odbojkarski tabor na mivki, ki se ga je letos v dveh terminih udeležilo skupaj 100 otrok. V sklopu tabora so bile aktivnosti usmerjene v razvoj veščin odbojke na mivki, po kosilu pa so otroci veliko ustvarjali in se naužili vodnih trenutkov na sosednjem bazenu.

V prvem terminu je šolske počitnice na kamniški mivki začelo 55 mladih odbojkarjev, teden dni kasneje deset manj, v obeh terminih pa je bilo letos veliko otrok začetnikov, ki so se z odbojko šele spoznavali. Med njimi so trenerji opazili tudi kar nekaj otrok z izstopajočimi motoričnimi sposobnostmi, zato so jih povabili tudi na treninge dvoranske odbojke v jeseni.

»Otroci so na mivki pogumnejši, bolje se gibajo, veliko in brez strahu se mečejo v pesek. Treningi so kakovostnejši in vsi so bolj sproščeni,« je povedala Ana Pibernik, ena od trenerk, ki so letos vodile poletni tabor na kamniški mivki. Tudi tokrat je vodenje tabora prevzela izkušena trenerka Katarina Vraber, ki ji je poleg Ane pomagala še Lana Slanik, na pomoč pa sta priskočila tudi Jakob Drolc in Kristina Stupar.

Ideja tabora je že od samega začetka bila ponuditi otrokom možnost kakovostnega preživljanja počitniških dni ter spodbujati gibanje, športen način življenja in predajanje odbojkarskega znanja. Tudi letos je bilo osrednje osvojiti odbojkarske spretnosti, hkrati pa so trenerji otroke učili sodelovanja, zdrave tekmovalnosti, pripadnosti ekipi, komunikacije s soigralci in vztrajnosti. Kljub temu, da so bile odbojkarske aktivnosti sproščene, je šlo za deloven tabor, na katerem so se otroci vsak dan dobro razmigali in okrepili svojo odbojkarsko tehniko.

Vreme jo je kar nekajkrat zagodlo, zato smo bili primorani kar pet od desetih dni trenirati v športni dvorani Stranje, a to ni omajalo dobre volje udeležencev. Po treningih odbojke so otroci vsak dan sodelovali na različnih ustvarjalnih in športnih delavnicah. Tako so se preizkusili v peki slanega peciva, izdelali so si medalje za petkov zaključni turnir, preizkusili so se v igrah brez meja in si celo telovadnico spremenili v kino dvorano. Ob pravih poletnih dneh pa seveda ni šlo brez bazena, kjer so otroci uživali v igri v vodi in skokih v bazen.

Tabor se je po stari navadi zaključil s tekmovalnim dnem, ko so otroci v igri imeli možnost prikazati vse svoje odbojkarske spretnosti. »Petek je že po tradiciji na taboru tekmovalni dan, ko otroci prikažejo osvojeno znanje in napredek v igri. Letos so si izdelali še medalje, ki so bile prave umetnine in jim bodo ostale kot dodaten spominek s tabora,« je povedala Ana in dodala, da ji bo tabor v spominu ostal predvsem zaradi energične stoterice otrok, s katero so se odlično ujeli. »Otroci so bili zares enkratni, super smo se ujeli in slabše vreme se je izkazalo za dobro stvar, saj so nam raznolike ustvarjalne in športne delavnice le še popestrile dni. Tabora sta minila hitro, res smo se imeli lepo,« je po dvotedenskih športnih dogodivščinah ob Nevljici in v Stranjah zaključila mlada kamniška trenerka.


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica