• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Plavalni praznik v Kamniku

V plavalnih krogih je dobro znano, da je zadnja junijska sobota v Kamniku rezervirana za tokrat že 22. mednarodni plavalni miting VERONIKA 2023. Tekma je bila dan pred dnevom državnosti, tako da je bilo na bazenu pod Skalco še bolj praznično, kot po navadi. 

Zbrane je najprej pozdravila predsednica plavalnega kluba Calcit Kamnik ga. Anita Berlisk. 

Na otvoritveni slovesnosti so bili še v. d. direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik Luka Svetec, organizator športnih programov Franci Kramar in predsednik športne zveze Kamnik Robert Prosen. V imenu visokih gostov je spregovoril Luka Svetec, ki se je zahvali organizatorju za vedno dobro organizirano prireditev, poudaril pomen plavalnega športa in plavalcem zaželel dobrih uvrstitev.

Sledila je predstavitev plavalnih sodnikov in državna himna v čast prazniku in otvoritvi tekmovanja. Nato je nepogrešljiv glas kamniške Veronike Uršula Majcen, katera se vedno z veseljem odzove našemu vabilu, napovedala začetek tekme in lov na najboljše čase se je začel.

Miting Veronika slovi po tem, da nastopi vedno veliko plavalcev in tudi letos ni bilo nič drugače. To je za organizatorje dober znak, da se plavalci dobro počutijo v Kamniku. Letos je nastopilo kar 477 plavalcev iz 20 slovenskih in 2 hrvaških klubov. Tako veliko število tekmovalcev z več kot 1700 skokov v vodo je napovedovalo dolg in pester dan. Vreme je bilo plavalcem naklonjeno, ravno prav toplo in brez neprijetnih neviht.

Iz domačega plavalnega kluba Calcit Kamnik je nastopilo 47 plavalk in plavalcev. Trem tekmovalnim skupinam so se  pridružili plavalci plavalne šole in za marsikaterega od njih je bila to prva prava tekma. In prav je, da najprej omenimo te najmlajše, katere voditi Jan Uršič. To so: Teja Klemen, Ula Videc, Ema Vode, Lovro Urankar, Justin Zule, Saša Šetina, Marcel Nemanič Urankar, Anabella Lipovšek.

Varovanci trenerke tretje plavalne skupine Lara Seretin so: Zoja Ivančič, Patricija Potočnik, Tita Šenk, Gal Jeran, Urban Klemenc, Nace Končan, Tian Majdič, Lan Mojsilović, , Matjaž Žan Orešnik, Jakob Prelc, Maj Prosen, Jaka Serko in Pavlin Zule.

Plavalci druge plavalne skupine pod vodstvom Emila Tahirovića so: Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Maruša Kugler, Anna Losieva, Ema Matijaš, Vita Mlakar, Tajda Spruk, Tymur Beshlyk, Žiga Kugler, Peter Lackovič, 

Plavalci prve plavalne skupine pod vodstvom Mihe Potočnika so: Ana Avbelj, Ivana Lukan, Laura Podgoršek, Taja Vejnovič, Iza Videc, Nina Vrhovnik, Andraž Cencelj, Miha Justin, Mark Anej Lapuh, Liam Negodič, Nik Peterlin, Gašper Stele, Rok Vejnovič in Matevž Vrhovnik.

Kamniški plavalci so navdušili številno občinstvo in osvojili odlične čase z osebnimi rekordi in osvojenimi normami za bližnje državno prvenstvo. Omenimo uvrstitve za prva tri mesta v posameznih kategorijah.

Kategorija A 

Ana Avbelj 2. mesto na 100 m prsno in 3. mesto na 50 m prsno.

Ivana Lukan 1. mesto na 50 m prsno in 100 m prsno.

Laura Podgoršek 1. mesto na 100 m prosto in 50 m delfin, 2. mesto na 100 m delfin in 50 m prosto.

Tajda Spruk 3. mesto na 100 m prsno.

Taja Vejnovič 2. mesto na 50 m prsno.

Iza Videc 2. mesto na 100 m hrbtno.

Nik Peterlin 3. mesto na 100 m prosto.

Rok Vejnovič 3. mesto na 100 m prsno in 100 m delfin.

Kategorija B

Taja Klemen 2. mesto na 100 m hrbtno in 50 m hrbtno, 3. mesto na 50 m prosto.

Tymur Beshlyk 2. mesto na 100 m delfin.

Žiga Kugler 1. mesto na 50 m delfin in 50 m hrbtno tera 2. mesto na 100 m hrbtno

Kategorija C

Neža Hren 1. mesto na 50 m delfin, 100 m prsno in 100 m prosto. 2. mesto na 50 m prosto in 50 m prsno.

Tina Klemen 3. mesto na 50 m hrbtno.

Tekma takšnega formata zahteva veliko priprav in organizacije, le to pa vedno znova pade na pleča staršev plavalcev kamniškega kluba. Tako gre tudi njim velika zahvala, saj so se zadnjih nekaj tednov trudili s pripravami na dogodek in na samem tekmovanju poskrbeli, da je vse potekalo gladko, v prijetnem vzdušju in veliko zadovoljstvo vseh udeležencev.

Zahvala gre tudi plavalnim sodnikom, sponzorjem in ostalim podpornikom, kateri vsako leto omogočijo tekmo.

Plavalcem pa še enkrat iskrene čestitke in uspešne priprave na državna prvenstva!

Matjaž Spruk

Foto: Rožle Pajntar in člani PKK

Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica