• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V dobri uri do prve četrtfinalne zmage

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige doma premagale Luko Koper s  3:0 (14, 17, 15). Druga tekma bo na sporedu v sredo, 29. marca, ob 20. uri v Kopru, morebitna tretja pa prihodnjo soboto spet v Kamniku.

Calcit Volley – Luka Koper  3:0 (14, 17, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev, sodnika: Markelj, Kern.

Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 11, Stojilković 5, Vovk, Đorđević, Hutinski 6, Boisa, Kregar 4, Charuk, Sillah 9, Vukojević, Pucelj 8, Čižman 3, Banko (L). Trener: Gašper Ribič.

Luka Koper: Bijelič, Đukić 10, Raič, Debernardi (L), Trobec 8, Dakič 4, Pavič, Maksić (L), Lenart 1, Kalem Mihalič, Lazar 2, Horolska 5. Trener: Marko Kalc.

Aktualne slovenske državne prvakinje so v zadnjih slabih štirinajstih dneh doživele veliko neugodnih situacij. Dve sta bili vezani na samo igrišče, obakrat je bila zanje usodna Nova KBM Branik, ki jih je najprej izločila v polfinalu srednjeevropske lige, nato pa jih je premagala še v finalu pokala Slovenije, ena pa ob samemu igrišču, saj je zaradi zdravstvenih težav odstopil njihov prvi trener Gregor Rozman. V vodstvu kluba so pomembno nalogo zaupali Gašperju Ribiču, ki je tako po sedmih letih spet prevzel vodenje ženske kamniške ekipe, s katero je že osvojil dva državna naslova, en pokalni naslov in zmago v srednjeevropski ligi.

V napovedih pred tekmo kamniške odbojkarice dejale, da bodo igrale tudi za svojega dozdajšnjega trenerja, Rozmana. Temu primerno so tudi vstopile v tekmo in na servis Sare Hutinski ter bloku Neje Čižman povedle s 7:2. Gostujoči trener Marko Kalc je vzel polminutni odmor, toda tudi po njem so domače odbojkarice dosegle še dve točki. Koprčanke so se jim še približale na tri točke zaostanka (9:12), vendar je bilo to bolj ali manj vse, kar jim je v uvodnem nizu uspelo. Že po njihovi deveti, lastni napaki, skupaj so jih v prvem nizu naredile kar dvanajst, so Kamničanke pobegnile za osem točk (18:10), z drugo zaključno žogo pa je niz končala Anđelka Radišković. 

Zmagovalke 1B. lige, ki so si nastop v četrtfinalu končnice zagotovile po dveh zmagah nad Krimom, s tem pa tudi igranje med najboljšimi slovenskimi klubi v prihodnji sezoni, so bolj odločno začele drugi niz. Z dvema zaporednima točkama Nine Đukić so povedle z 2:0, vendar so bile po novih dveh lastnih napakah koprske ekipe Kamničanke tiste, ki so prišle do dveh točk prednosti (8:6). Do treh točk prednosti so domačinke prišle pri izidu 14:11, vendar so se jim Koprčanke še približale na točko zaostanka (15:16), toda po asu Nine Stojilković so odbojkarice Calcit Volleyja povedle že z 21:15. Tudi po drugem polminutnem odmoru Kalca so domačinke dosegle še dve točki, zadnjo z blokom Maša Pucelj, s tem pa je bil tudi drugi niz odločen. Zadnjo točko v drugem nizu je spet dosegla Radišković.

Kamničanke so v tretjem nizu z blokom Radišković prišle do treh točk prednosti (6:3), z blokom Stojilković pa do štirih (8:4). S tretjim kamniškim blokom v tretjem nizu, spet Stojilkovićeve in koprski napaki so domače odbojkarice povedle z 11:5, po uspešnem napadu Klare Kregar že s 14:7. Gostje so se dokončno sprijaznile s porazom po asu Pucljeve in novi točki Radiškovićeve, saj je bilo na semaforju že neulovljivih 19:8. Tekma se je končala z 29-to lastno napako Koprčank.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Že v začetku prvega niza smo povedli, tako da nam je bilo v nadaljevanju nekoliko lažje. Vesel sem tudi za dekleta, da so prebile ta led, bomo pa morali v nadaljevanju svojo igro dvigniti še na višjo raven. Zelo dobro bi bilo, da bi že v sredo končal to četrtfinalno serijo. Od prve točke naprej bomo morali igrati zbrano, disciplinirano in če bo tako, ne dvomim o našem uspehu.«

Miha Štamcar

foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica