• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Preobrat Calcit Water Pola v dvoboju s Koprčani

Prvi dan četrtega turnirja Alpe Waterpolo lige v Kranju je bil v ospredju slovenski obračun med Calcit Water Polom in Grafist Koprom. Z 11:10 so se po pravi drami na koncu zmage veselili Kamničani. V prvi tekmi nedeljskega programa je Calcit Water Polo visoko premagal še Tirol in je tako med desetimi ekipa trenutno na tretjem mestu in je s tem že uvrščen na zaključni turnir AWL. Vrh lestvice zasedajo vaterpolisti Ljubljane Slovana, ki so z zmago v nedeljskem derbiju bili za zadetek boljši od AVK Triglava z 9:8.

Sobota, 28. januar 2023

Calcit Water Polo – Grafist Koper 11:10 (2:1, 0:4, 5:4, 4:1)

Strelci: Martin Stele 1, Ivan Gledec 3, Tilen Leskovec 3, Goran Blažević 1, Aleksander Cerar 3; Boško Krivičić 5, Stefano Giorgi 1, Miha Šantak 1, Stefan Sajko 2, Milan Jačimović 1.

Žal je v ekipi tokrat manjkal nepogrešljivi Blaž Briški, po daljši odsotnosti se je vrnil Luka Sokler.

V prvem letošnjem obračunu med kamniškimi in koprskimi vaterpolisti so bili po dveh četrtinah v prednosti varovanci Marina Cetina. Na roke jim je šla tudi izključitev kamniškega vratarja Žurbija, ki je dobil rdeči karton, in ker aktualni slovenski podprvaki v Kranj prišli le z enim vratarjem, je po daljši prekinitvi in branju pravilnika namesto njega kamniška vrata branil igralec David Lukić. Ob rdečem kartonu Žurbija so Koprčani vodili s 3:2, do konca četrtine pa sta v polno zadela še Krivičić in Sajko. Vendar se Kamničani niso predali in že na polovici tretje četrtine je Cerar z dvema zaporednima goloma izenačil na 5:5. Kljub temu so pred zadnjim odmorom Koprčani spet vodili z dvema goloma prednosti, saj sta v polno zadela Giorgi in razpoloženi Krivičić. Toda v zadnji četrtini je Cerar po slabih dveh minutah igre izenačil na 9:9, Krivičić je s svojim petim golom koprski ekipi zagotovil še eno vodstvo, toda vse njihove upe po drugi zmagi v AWL je zatrl Gledec, ki je, kot se je pokazalo pozneje, zmagoviti gol dosegel 3:56 minute pred koncem tekme.

»Dobili smo izredno težko tekmo, ki smo si jo sami naredili težko, saj smo od sredine druge četrtine igrali brez vratarja. Toda na koncu smo s skupnimi močmi le prišli do težko prigarane zmage, s katero smo na dobri poti, da se uvrstimo na zaključni turnir,« je bil s peto kamniško zmago v AWL zadovoljen Aleksander Cerar.

»Začeli smo dobro, predvsem v obrambi, v napadu pa smo imeli veliko strelov, ki so končali mimo kamniških vrat. Žal nismo izkoristili tega, da so bili Kamničani večji del tekme brez vratarja, ampak zdaj je, kar je. V AWL smo že nekaj časa brez možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, tako da zdaj bolj razmišljamo o državnem prvenstvu,« pa je po tekmi dejal Aleksander Đeković, vratar Grafist Kopra.

Nedelja, 29. januar 2023

WBC Tirol - Calcit Water Polo 8:17 (2:2, 2:5, 1:4, 3:6)

Strelci: Tamas Adam 1, Zoltan Adam 1, Johannes Gratzl 3, Philipp Perisutti 3; Martin Stele 3, Luka Sokler 1, Ivan Gledec 2, Tilen Leskovec 2, David Lukić 1, Goran Blažević 1, Sebastijan Novak 1, Aleksander Cerar 5, Rok Bergant 1.

Calcitovci so tokrat na tekmo prišli z obema vratarjema Gašperjem Žurbijem in Gašperje Jeranom, ki trenutno sestavljata najboljši vratarski dvojec med vsemi ekipami.

Ekipa Tirola, ki goji zelo trdo igro, si je na začetku tekme prislužila bistveno več izključitev, kar Calcitovci na začetku tekme niso znali izkoristiti. Kamničani, ki so si s sobotno zmago proti Koprčanom že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, so nato proti ekipi iz Innsbrucka v drugi polovici druge četrtine le prišli do nekoliko večje prednosti. Povratnik v njihovo ekipo, Sokler, je Kamničane popeljal do vodstva s 6:3, dokončno pa je bila tekma odločena po golu Cerarja in kamniškem vodstvu z 11:5. Zadnja četrtina je bila le še formalnost, razigral se je Cerar, ki je bil s petimi goli tudi najboljši strelec tekme.

»Svoj cilj na turnirju v Kranju smo dosegli. Z dvema zmagama smo se uvrstili na zaključni turnir. Tekma s Tirolom je bila nervozna, na trenutke tudi groba, ampak nekako so se fantje zbrali in tekmo mirno pripeljali do konca,« je po zmagi dejal Gašper Šenica, trener kamniških vaterpolistov.

Miha Štamcar in Aleksander Sokler
foto Aleksander Sokler

Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica