• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničanke odpor Grosupeljčank strle šele v petem nizu

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale ATK Grosuplje s 3:2 (-18, 18, -23, 23, 12). V prihodnjem krogu, v soboto, 4. februarja, bodo ob 17.30 doma igrale s SIP Šempetrom, že v sredo, 1. februarja pa jih v zaostali tekmi srednjeevropski ligi čaka gostovanje v Linzu. Tekma se bo začela ob 18. uri.

ATK Grosuplje – Calcit Volley  2:3 (18, -18, 23, -23, -12)

Grosuplje – Športna dvorana Brinje, gledalcev 80, sodnika: Zajec, Hodžić.

ATK Grosuplje: Gorjup 2, Gojković, Krašovec 18, Boben Rusić, Šen 24, Kukman, Žužek 4, N. Pucelj 6, Filipič (L), Gornjec Hodnik 12, Čož 10, Križman (L), Strgar 4. Trener: Matija Slobodnik.

Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 20, Stojilković, Vovk, Đorđević 8, Hutinski 10, Boisa 8, Kregar, Charuk, Sillah 19, Vukojević, M. Pucelj 2, Čižman 5. Trener: Gregor Rozman.

Kamniške odbojkarice so med tednom v Mariboru v petih nizih na turnirju srednjeevropski ligi morale priznati premoč Novi KBM Braniku, dan pozneje pa so brez težav premagale madžarsko ekipo Swietelsky-Bekescsaba. Toda le nekaj dni pozneje so z veliko težavami prišle še do petnajste zmage v prvenstvu, prvič v letošnji sezoni pa so se morale zadovoljiti le z dvema točkama. Za Grosupeljčanke je prvič zaigrala dozdajšnja igralka Calcit Volleyja, Ula Gorjup, ki jim bo pomagala v boju za obstanek, medtem ko se je kamniška ekipa okrepila s francosko organizatorico igre, Nino Stojiljković, ki je do zdaj igrala za beograjski Partizan. Navkljub le dvema osvojenima točkama so Kamničanke, ki so bile v Grosupljem brez obolele Katje Banko, še povečale prednost pred Mariborčankami, ki so danes izgubile v Šempetru.

Že začetek prvega niza je napovedal, da bo domača ekipa trd oreh za aktualne slovenske državne prvakinje. Domačinke so z dvema asoma Lane Žužek, še ene nekdanje igralke Calcit Volleyja, povedle s 4:1, o napadu Zale Krašovec, ki je tudi igrala za mlajše selekcije v Kamniku, pa s 6:2. Težave na sprejemu kamniške ekipe so se nadaljevale, kajti po dveh zaporednih asih Asje Šen je bilo že 12:6 za Grosupeljčanke. Gostje so se domačinkam še približale na dve točki zaostanka (11:13), to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. S šestim grosupeljskim asom v uvodnem nizu, tokrat Klavdija Čož, so domačinke prišle do kar sedmih zaključnih žog, drugo je nato izkoristila Krašovec.

V drugem nizu so bile ves čas v prednosti kamniške odbojkarice, ki so sredi niza po točki Sare Hutinski prišle do vodstva s 13:9. Domače odbojkarice se še niso predale in predvsem po zaslugi boljšega servisa so trikrat prišle na dve točki zaostanka. Zadnjič pri izidu 16:18, do odločilne prednosti pa so gostje prišle z asom Neje Čižman (22:16). Izenačenje v nizih je potrdila Mila Đorđević, prav tako z asom.

Toda namesto da bi osvojeni drugi niz dal krila kamniškim odbojkaricam, se je zgodilo ravno obratno. Večji del tretjega niza so bile v vodstvu domače odbojkarice, ki so s še enim od številnih asov - skupaj so jih v petih nizih dosegle kar 16, Kamničanke le šest -, dosegla ga je Šen, povedle z 20:16. Še nekaj trenutkov pred tem so Kamničanke vodile s 16:15. Čeprav je Fatoumatta Sillah na 23. točki izid izenačila, je Šen z dvema zaporednima napadoma svoji ekipi zagotovila najmanj točko.

Tudi v četrtem nizu so Kamničanke dolgo lomile odpor domačink, ki so še vodile z 12:9. Po dveh lastnih napakah Grosupeljčank so gostje povedle s 14:12, vodstva pa do konca niza niso več izpustile iz rok. Ajda Gornjec Hohnjec, ki se je na tekmi izkazala s petimi bloki, je z asom izid na 19. točki sicer še izenačila, toda v nadaljevanju niza je Radišković izkoristila drugo kamniško zaključno žogo za izenačenje v nizih.

V tie-breaku so odbojkarice Calcit Volleyja vodile že s 7:3, vendar so na menjavo strani odšle le s točko prednosti. Še več, Gornjec Hohnjec je izid na enajsti točki izenačila, tako da se je obetala še ena dramatična končnica. Da do nje na koncu le ni prišlo, sta bili najbolj zaslužni Sillah in Naja Boisa, ki je tudi dosegla zadnjo točko na tekmi.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ne želim se spuščati v tehnične podrobnosti, kaj vse je bilo slabo v naši igri. Dejal bom samo, da se na takšen način ne vstopa v tekmo in končni izid je bil le posledica tega, kako smo jo začeli in kako smo se spoprijeli z nasprotnicami. Vse to je odraz tega. Edina pozitivna zadeva je, da smo ostali neporaženi, upam pa, da je bil to zadnji opomin za mojo ekipo.«


Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica