• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Z dobro popotnico na turnir v Maribor

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagale Krim s 3:0 (17, 14, 17). V državnem prvenstvu bodo spet igrale prihodnjo soboto, ko bodo ob 19.15 gostovale v Grosuplju. Že v torek se bodo na turnirju srednjeevropske lige v Mariboru pomerile z domačo Novo KBM Branikom, dan pozneje pa z ekipo Swietelsky Bekescsaba. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

Calcit Volley - Krim  3:0 (17, 14, 17)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Klinar, Markelj.

Calcit Volley: Griljc (L), Gorjup 1, Radišković 19, Vovk 4, Đorđević 3, Hutinski 3, Boisa 12, Charuk, Pucelj, Vukojević 3, Čižman 10, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Krim: Mohorič, Friškovec 2, Zalokar 7, Čotar 8, Križnik 4, Jovanović 5, Kranjec (L), Lončar, Bogataj 1, Jerman, Janjić. Trener: Jože Časar.

Kamničanke so med tednom brez večjih težav v vnaprej odigrani tekmi 20. kroga državnega prvenstva v gosteh premagale GEN-I Volley, svoj zmagoviti niz pa so nadaljevale tudi proti Krimu, ki so ga v letošnji sezoni že dvakrat premagale. Zmaga kamniške ekipe ni bila vprašljiva, manjkala je obolela Klara Kregar, prav tako v igro nista vstopili Lucille Charuk in Maša Pucelj.

Krimovke, ki so v letošnji sezoni za zdaj pri eni zmagi, so se hrabro podale v boj z domačinkami in po dveh asih Tare Friškovec povedle s 3:0. Mila Đorđević je izid izenačila na četrti točki, po napaki gostij pa so domačinke prvič povedle s 6:5. Do izida 11:12 so gostje še držale korak s kamniškimi odbojkaricami, ki so do prve večje prednosti prišle na servis Neje Čižman. Prav po njenem asu je bilo 15:11 za domačo ekipo, ki je po uspešnem napadu Naja Boise nasprotnicam pobegnila za šest točk (18:12). Z asom Adriana Vukojević, ki je prišla iz druge kamniške ekipe, je bilo 22:14, niz pa se je končal z lastno napako Ljubljančank.

V drugem nizu so gostje po napaki domače ekipe prvič in zadnji vodile s 4:3, po bloku Sare Hutinski pa je bilo že 7:4 za Kamničanke. Z dvema zaporednima točkama Jovanović so Ljubljančanke še zadnjič prišle na dve točki zaostanka (8:10), po bloku Čižman pa je bilo že 16:8 za Calcit Volley in po asu Anđelke Radišković 19:10. S tem je bil tudi drugi niz, ki ga je s četrto zaključno žogo končala Radišković, odločen. 

Tretji niz so Kamničanke v celoti odigrale v postavi Ula Gorjup, Radišković, Vovk, Boisa, Čižman, Vukojević in na liberu Katja Banko. Na servis razpoložene Radišković, ki je bila z 19 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme, dosegla je tudi štiri ase, so Kamničanke v začetku povedle s 6:1, po dveh zaporednih točkah Boisa pa že z 11:3. V nadaljevanju so se domače odbojkarice nekoliko zadovoljile z visoko prednosti, kar so gostje na servis Nike Čotar izkoristile in se jim približale na dve točki zaostanka (12:14). Domači trener Gregor Rozman je posegel po polminutnem odmoru in s tem prekinil nalet gostij, v končnico niza pa so njegove varovanke vstopile s prednostjo sedmih točk (21:14). Zadnjo točko na tekmi so Kamničanke dosegle po napaki gostij.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tiste, ki so dobile priložnost, so svojo nalogo opravile, kot je v takšnih tekmah treba. Bili smo boljši v vseh elementih igre, osvojili smo načrtovane tri točke in to je najbolj pomembno. Veseli me, da niti v enem nizu naša zmaga ni bila ogrožena, kar pomeni, da so bile igralke osredotočene na igro. Zdaj je pred nami turnir v srednjeevropski ligi, ki za nas ne prihaja ob najboljšem trenutku, ker imamo nekaj zdravstvenih težav, toda tudi drugi imajo svoje težave.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica