• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


VATERPOLISTI CALCITA VKNJIŽILI PRVO TOČKO OB ZAČETKU DRŽAVNEGA PRVENSTVA

Calcit in Slovan sta se na prvi tekmi prvega kroga letošnjega državnega prvenstva v vaterpolu po napeti in izenačeni tekmi razšla z neodločenim izidom 10:10 (3:3, 3:2, 2:3, 2:2).

Calcit Water Polo – Ljubljana Slovan 10:10 (3:3, 3:2, 2:3, 2:2)

Kranj – POB Kranj, gledalcev 50, sodnika: Margeta, Radonjić.

Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Stele 2, Lukić, Gledec 1, Gole, Kordež, Blažević 1, Pilić, Cerar 3, Briški 2, Bergant 1. Trener: Gašper Šenica.

Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 2, Čanč 1, Potočnik 1, Žiberna, Ćetković, Fakin 1, B. Kirasič, Povhe, Cuomo 4, Puš 1, Petrovčič, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

Državni podprvaki igralci Calcit Water Pola kljub odsotnosti nekaterih ključnih igralcev kažejo vse boljše predstave. Tokrat so remizirali proti igralcem Slovana, ki so bili finalisti pokalnega tekmovanja v katerem so bili zgolj za zadetek slabši od Triglavanov in so tako veljali za tihe favorite.

Boljše so začeli ljubljanski vaterpolisti, ki so z zadetkoma Eneja Potočnika in Martina Puša že v tretji minuti povedli z 2:0, po zadetku Igorja Cuoma je bilo na semaforju 3:0. Kamničani so hitro odgovorili najprej po zadetku Goran Blažević ob prednosti igralca. Uspešna sta bila še Blaž Briški in Aleksander Cerar, ki je poskrbel za izenačenje. Tudi v drugi četrtini je po zadetku Miha Fakina prišel v vodstvo Slovan. Izenačil je kapetan Martin Stele (5:5), minuto pred koncem polčasa je Kamničane v vodstvo popeljal Ivan Gledec. Po zadetku Cerarja ob začetku tretje četrtine je Calcit vodil že s 7:5, vendar je dve minuti in pol pred koncem tretje četrtine je na 7:7 izenačil Cuomo, ki je minuto zatem zadel še za 8:7. Rezultat je pred zadnjo četrtino izenačil najboljši strelec Kamničanov Cerar.

V zadnji četrtini je po zadetku Steleta Calcit prešel v vodstvo, petmetrovko je za novo izenačenje uspešno realiziral Cuomo. Stefanović je popeljal Slovan v vodstvo, vendar je Rok Bergant s silovitim strelom zopet izenačil. V vratih sta blestela oba vratarja Gašper Žurbi in Roko Lazić, ki do konca tekme nista prejela več zadetkov za končnih 10:10.

Calcit že v soboto čaka v Mariboru obračun proti Braniku, ki se je v zimskem prestopnem roku okrepil kar s šestimi tujci in bo tako delno neznanka za kamniške vaterpoliste, ki letos v očitno zelo izenačenem prvenstvu spet ciljalo na visoka mesta.

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana, je po tekmi dejal: »Med božično-novoletnimi prazniki so nekateri trenirali, drugi niso in to se nam je danes poznalo. Proti takšni ekipi, kot je Calcit Water Polo, mora delati tudi glava, mi pa smo se podredili njihovemu načinu igranja. Z naše strani je bila slaba igra v vseh segmentih, prav tako ni bilo tistega žara, kot je bil na turnirju AWL. Naša ekipa je navajena, da veliko plava in običajno tekme dobivamo na način, da ‘mučimo’ nasprotne ekipe, danes pa smo se sami mučili. Od finalne pokalne tekme do danes nismo trenirali, kot bi morali in tu gre iskati vzrok za neodločen izid.«

Gašper Šenica, trener Calcita: »Čestitke Ljubljančanom za dobro igro. Danes smo prišli do pomembne točke, tekma je bila težka od začetka do konca. Obe ekipi sta imeli svoje priložnosti ob koncu tekme, lahko bi zmagala katerakoli ekipa. Rad bi se zahvalil fantom za požrtvovalno igro.«

Aleksander Sokler
FOTO: Timotej  Erce


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica