• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Miklavž Calcitovim plavalcem prinesel koš medalj

V soboto, 3. 12. 2022 je na ljubljanskem bazenu Tivoli, potekal jubilejni 30. MM Miklavž 2022. Tekma je bila namenjena starostni kategoriji mlajših dečkov in deklic, ter dečkov in deklic. Med šestnajstimi slovenskimi klubi so se za najboljša mesta potegovali tudi plavalke in plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića in Lare Seretin. Nastopili so: Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Anna Losieva, Vita Mlakar, Tita Šenk, Tymur Beshlyk, Matic Golob-Tršinar, Gal Jeran, Lan Mojsilović, Maj Prosen, Jaka Serko in Pavlin Zule.

Mlade plavalke in plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik so se odlično odrezali. Vsi so odplavali svoje najboljše čase in dosegli posamezne norme za zimsko državno prvenstvo. Ker je bilo izvrstnih časov veliko, omenimo zgolj uvrstitve prvih treh mest v posamezni kategoriji.

Največ bleščečih odličij je priplavala Neža Hren in sicer pet zlatih v disciplinah 50 m prosto, 100 m prosto, 50 m delfin, 100 m delfin in 100 m mešano.

Tina Klemen je osvojila pet medalj. Osvojila je štirikrat zlato na 50 m delfin, 100 m delfin, 100 m hrbtno, 100 m mešano in srebro na 100 m prosto. 

Anna Losieva je priplavala 5 medalj in sicer zlato na 100 m prsno in štirikrat bron na 50 m prsno, 50 m delfin, 100 m delfin in 100 m mešano.

Taja Klemen je osvojila zlato na 50 m hrbtno in srebro na 200 m hrbtno.

Tymur Beshlyk je osvojil zlato na 100 m delfin.

Mladi plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik so ponovno dokazali, da je plavalni šport doma v Kamniku, da se za podmladek ni potrebno bati, čeprav je vsakodnevna vožnja v Radovljico utrujajoča. Težava nastopi s prestopom v srednjo šolo, ko se količina treningov podvoji in plavalci s težavo usklajujejo vse obveznosti.

Pokriti kamniški bazen bi odnesel prenekatero skrb plavalcem, staršem in trenerjem. Zagotovo bi boljši pogoji dela, dodatno vplivali na rezultate kamniških plavalcev.

Čestitke vsem plavalcem in trenerjema Emilu in Lari!

Matjaž Spruk
Foto: Lara Seretin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica