• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KEGLJANJE – 8. krog v Državnih ligah – pomembni zmagi prvih ekip v gosteh

V 8. krogu v Državnih ligah sta obe prvi ekipi gostovali v Ljubljani pri KK Taborska jama in obe zanesljivo zmagali. Zmagali sta tudi druga in tretja moška ekipa, druga ženska ekipa pa je doma izgubila.

Prva moška ekipa je v Ljubljani pričakovala težko delo, a o drugem kot zmagi ni razmišljala. Za Calcit sta začela Matej Turk in Franci Grubar. Matej ni imel svojega dne in je s 527 podrtimi keglji izgubil, Franci pa je začel zelo dobro in prepričljivo dobil prvi set. Zatem pa je nasprotnik pritisnil, dobil naslednja dva seta, a v zadnjem je bil Franci bolj zbran in s 584 podrtimi keglji osvojil ekipno točko. V drugem delu sta za Calcit nastopila Matic Babnik in Gašper Burkeljca. Gašper je igral odlično, v prvih treh setih odločil dvoboj, nato pa močno popustil, a vseeno podrl 600 kegljev. Matic (578) se je precej bolj mučil, a ob izenačenih setih podrl več kegljev in osvojil še tretjo ekipno točko za Calcit. Pred odločilnim delom je Calcit vodil s 3:1, a zaostajal za 26 kegljev. Nastopila sta še Peter Jantol in Igor Zamljen. Igor (595) je srečno dobil prvi set, nato pa odlično nadaljeval in porazil nekdanjega soigralca Starmana. Peter je tudi igral zelo dobro, podrl 601 kegelj in lepa zmaga s 7:1 je odšla v Kamnik.

Prva ženska ekipa je svojo tekmo odigrala že v petek, prav tako z novinkami v ligi KK Taborska jama. Tekmo sta začeli Noemi Živkovič in Lea Drnovšek. Noemi (560) je v prvih dveh setih osvojil le pol točke, nato pa nadaljevala bolj odločno in osvojila ekipno točko. Lea (534) je prva dva seta dobil in napravila lepo razliko v kegljih, nato pa močno popustila, a zadržala prednost v kegljih in bilo je 2:0 za Calcit. V drugem paru sta nastopili izkušeni Lidija Pirman in Irena Koprivc. Obe sta igrali zelo dobro. Lidija (564) je že po treh setih odločila dvoboj, Irena (557) pa je po prvih dveh neodločenih setih v tretjem napravila lepo razliko, nato pa dobila še zadnjega in bilo je že 4:0 za Calcit in +69 kegljev. Zadnji par pri Calcitu sta bili Tea Repnik in Tadeja Kokalj. Nobena ni bila kaj prida razpoložena. Obe sta sicer iztržili neodločen izid v setih, a žal obe izgubili. Za Teo (517) je bil usoden slab zadnji set, za Tadejo (538) pa drugi in tretji. S to zmago so dekleta prišla na trenutno drugo mesto.

Druga ženska ekipa je doma igrala z ekipo Gorice. V prvem delu so nastopile Kristina Mihelčič, Ljuba Babnik in Štefka Flerin. Mlada Kristina (461) je dobila prva dva seta, nato pa popustila, a zadržala prednost v kegljih in osvojila ekipno točko. To je uspelo tudi Štefki (544), ki je svoj dvoboj odločila že v tretjem setu. Obilo smole je imela Ljuba (485), ki je prav v zadnjem lučaju podrla premalo kegljev in za en kegelj izgubila. Ob vodstvu z 2:1 je imel Calcit 45 kegljev prednosti. V drugem delu so za Calcit nastopile Manca Progar, Marija Ravnikar in Nika Progar. Nika (520) je svoj dvoboj brez večjih težav dobila, Manca (449) žal ni imela možnosti za točko, Marija (502) pa je bila na dobri poti do ekipne točke, a se ji je v zadnjem setu povsem ustavilo in Gorica je zmagala s 5:3.

Druga moška ekipa je dobila v goste ekipo KK Ljubelj. Začeli so Branko Progar, Andraž Babnik in Igor Alpner. Vsi trije so dosegli lepe rezultate. Žal pa je le Igor (559) osvojil ekipno točko. Andraž (549) je v tretjem setu podrl vrhunskih 174 kegljev, a je ostale žal izgubil. Tudi Branko (564) je ob dveh dobljenih setih podrl premalo kegljev za ekipno točko. Tako so pred drugim delom gostje vodili z 2:1 in +6 kegljev. Druga trojka Calcita je potrebovala dve ekipni točki za zmago. Miha Uršič (581) in Jakob Jančar (601) sta že začela odločno in brez težav osvojila ekipni točki, žal pa Brane tokrat ni bil pri igri in ga je po 60 metih zamenjal Marjan Dolinšek. Točke tu ni bilo, a zmaga s 5:3 ni bila ogrožena. Tako ostajajo v igri za končno 1.mesto.

Tretja moška ekipa je gostovala v Škofji Loki pri KK Železniki. Tekmo sta za Calcit začela Gašper Pirman in Branko Mihajlov. Oba sta igrala zelo dobro in osvojila ekipni točki. Gašper je podrl 547, Branko pa 568 kegljev. V drugem delu sta za Calcit nastopila Pavel Serša in Mirjan Mlinarič. Pavel (531) ni imel težkega dela, Mirjan (537) pa je izgubil za 10 kegljev. Po vodstvu s 3:1 in +118 kegljev sta za Calcit nastopila še Franci Poljanšek in Rudolf Vidic. Franci (531) je igral solidno, a je bil nasprotnik boljši. Rudolf pa je z odličnim zaključkom in 576 podrtimi keglji potrdil zmago Calcita s 6:2 in skok na trenutno 2.mesto lestvice.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije (APLIKACIJA), kjer so povezave do video prenosov tekem. 

KEGLJANJE: Prvi krog lige prvakov – zelo dober nastop ekipe Calcita na Reki

V soboto je bil na sporedu prvi krog najmočnejšega ekipnega tekmovanja na svetu – Lige prvakov. V to tekmovanje se uvrstijo najboljše ekipe iz Svetovnega pokala, Evropa pokala in NBC pokala, ki običajno poteka v oktobru. Kako je ta konkurenca močna, pove podatek, da sta se v to tekmovanje od vseh slovenskih ekip uspeli uvrstiti le ženski ekipi CACIT Kamnik in PROTEUS Postojna.

Kamničanke so imele precej sreče v žrebu, saj so za nasprotnice dobile Hrvaško ekipo KK MLAKA Reka. To je mišljeno predvsem iz naslova stroškov, saj je Reka od vseh udeleženk najbliže. Sicer pa je to zelo kvalitetna ekipa, ki ima dolgoletne izkušnje in obilo lovorik tudi v mednarodni konkurenci. Slaba stran tega pa je, da morajo ekipe odigrati tudi reden krog v državnih ligah. Tako so igralke Calcita po lepi zmagi nad ekipo Taborska jama v petek, v soboto že krenile na mnogo bolj zahtevno tekmo. Žal vodja ekipe in trener Franci Spruk ni mogel računati na obolelo Tio Schatz in Noemi Živković. Na pot so tako odšle Lea Drnovšek, Lidija Pirman, Tamara Pevec, Irena Koprivc, Tadeja Kokalj in Tea Repnik. Tekmo sta začeli Lidija Pirman in Lea Drnovšek. Lea je začela dobro, dobila prvi set, nato pa slabše nadaljevala in s 535 podrtimi keglji morala priznati premoč izkušeni nasprotnici. Lidija pa je ves čas igrala odlično, dobila dva seta in je imela v zadnjem celo met za zmago, a žal ni uspela in je pri odličnih 590 podrtih kegljih izgubila za dva keglja. V drugem delu sta za Calcit nastopili Tamara Pevec in Irena Koprivc. Tamara se ni najbolje znašla in je s 483 podrtimi keglji izgubila. Irena pa je po krajši krizi spet zaigrala vrhunsko, podrla odličnih 607 kegljev in osvojila ekipno točko. V zadnjem paru sta nastopili še Tadeja Kokalj in Tea repnik. Obe sta igrali zelo dobro. Tadeja kljub 562 podrtim kegljem ni imela pravih možnosti za zmago, Tea pa je izkoristila slabšo predstavo njene nasprotnice in s 571 podrtimi keglji prepričljivo zmagala. Rezultat 2:6 (10,5:13,5 v setih) daje pred povratnim srečanjem, ki bo 10.12. v Kamniku, še upanje za končni uspeh in napredovanje v 2.krog.

Rezultati vseh tekem 1.kroga in video prenos tekme je na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije (POVEZAVE) WNBA-NBC – Liga prvakov

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica