• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KEGLJANJE – 7. krog v Državnih ligah – remi prve moške ekipe v derbiju kroga

V 7. krogu v Državnih ligah je bila najbolj zanimiva tekma prve moške ekipe, ki je v derbiju kroga iztržila točko. Prva ženska ekipa je vknjižila novo zmago, druga ženska ekipa pa nov poraz. Druga moška ekipa je osvojila točko v Ljubljani, tretja moška pa je zmagala doma.

Prva moška ekipa je v derbiju kroga gostila aktualne prvake, KK Triglav Kranj. Po dveh slabših predstavah Calcita so gostje pričakovali zmago. Po prvem delu, ko so za Calcit nastopili Gašper Burkeljca, Štefan Flerin in Igor Zamljen, je tako tudi kazalo. V prvih dveh setih so vsi trije osvojili vsega poldrugo točko. Štefan (544) se ni znašel in je gladko izgubil, Gašper pa je zadnja dva seta odigral vrhunsko in z odličnih 619 podrtih kegljev osvojil ekipno točko. Tudi Igor (570) je bil zelo blizu, a je bil v zadnjem čiščenju premalo zbran. Pri nasprotnikih je reprezentant Lepej podrl kar 657 kegljev in po zaostanku 1:2 je Calcit zaostajal za 108 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopili Matej Turk, Peter Jantol in Franci Grubar. Po dveh setih je kazalo, da je vse izgubljeno, saj je le Matej osvojil en set, razlika v kegljih pa je narasla na -158. Toda, sledil je težko verjeten preobrat. Gostje, prepričani, da je zgodba končana, so vidno popustili, naša trojica pa se ni predala. V zadnjih dveh setih niso oddali niti točke, podrli povprečno 152 kegljev na set in vsi trije osvojili ekipne točke. Žal je bil zaostanek v kegljih prevelik za zmago, a osvojena točka je enaka zmagi. Fantje so trenutno peti na lestvici, a le dve točki za drugim mestom.

Prva ženska ekipa je dobila v goste ekipo Impol, ki letos nima reprezentantke Plavčakove. Tekmo so začele Tia Schatz, Lea Drnovšek in Irena Koprivc. Tia ni bila razpoložena. Podrla je 498 kegljev, a k sreči je dobila tri sete in osvojila ekipno točko. Lea je spet igrala zelo dobro in s 575 podrtimi keglji gladko zmagala, čeprav je nasprotnica podrla le 10 kegljev manj. Irena (534) pa se je precej namučila, a brez večjih težav premagala svojo nasprotnico. Po prvem delu je bilo tako 3:0 za Calcit, toda le +13 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopile Tea Repnik, Tadeja Kokalj in Noemi Živković. Tea tokrat ni našla prave igre in je s 520 podrtimi keglji izgubila. Tadeja (549) in Noemi (542) pa nista imeli težav in zmaga s 7:1 je ostala doma.

Druga ženska ekipa je odšla na gostovanje v Novo mesto. Tekmo sta začeli Tamara Pevec in Kristina Mihelčič. Tamara je s 539 podrtimi keglji brez težav osvojila ekipno točko, Kristina (466) pa je izgubila. V drugem delu sta nato nastopili Ljuba Babnik in Marija Ravnikar. Že po dveh setih je bilo jasno, da točk ne bo. Marija (509) je sicer dobila zadnja dva seta, a je bil zaostanek v kegljih prevelik. Ljuba (425) ni imela nobenih možnosti. V zadnjem delu sta za Calcit nastopili še Nika in Manca Progar. Nika je s 536 podrtimi keglji dokaj gladko osvojila ekipno točko, Manci pa je ob izenačenih setih manjkalo kegljev. Zmaga Krke s 6:2.

Druga moška ekipa je odšla v goste k ekipi KK Taborska jama. V prvem delu so za Calcit nastopili Igor Alpner, Matic Babnik in Andraž Babnik. Igor (543) in Matic (551) sta proti močnima nasprotnikom uspela osvojiti ekipni točki, medtem ko Andraž (496) ni bil razpoložen in je izgubil. Vodstvo Calcita v setih z 2:1, a zaostanek za 32 kegljev. V odločilnem delu so za Calcit nastopili Jakob Jančar, Miha Uršič in Brane Potočnik. Ob bučni podpori zvestih navijačev so bili na dobri poti do zmage. Jakob (544) je podobno kot Igor v prvem delu podrl manj kegljev od nasprotnika, a osvojil tri sete in prinesel ekipno točko. Brane je zopet igral zelo dobro in s 577 podrtimi keglji tudi osvojil točko. Žal pa Miha (566) v zadnjih lučajih ni uspel priti na polno in zmaga se je izmuznila za vsega 3 keglje. Končni izid 4:4.

Tretja moška ekipa je doma pričakala ekipo Kranjska Gora. Tekmo so za Calcit začeli Branko Mihajlov, Franci Poljanšek in Pavel Serša. Branko (528) in Pavel (520) sta osvojila ekipni točki, naveza Franci Poljanšek (56 lučajev – 211 podrtih kegljev) in Tone Klemenc (64 – 243) pa žal ne. V drugem delu so nastopili še Rudolf Vidic, Mirjan Mlinarič in Gašper Pirman. Rudolf (549) in Gašper (539) sta brez težav osvojila ekipni točki, Mirjanu (507) pa je za to zmanjkalo 9 kegljev. Zmaga Calcita s 6:2.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije (APLIKACIJA), kjer so povezave do video prenosov tekem.

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica