• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KEGLJANJE –  Četrti krog v Državnih ligah – poraz prve moške ekipe

V 4. krogu v Državnih ligah sta obe prvi ekipi igrali gostovali, prav tako druga ženska, ostali dve pa sta igrali doma. Prva moška ekipa je doživela prvi poraz, izgubila je tudi druga ženska ekipa, ostale tri so zmagale.

Prva moška ekipa je gostovala v Tržiču pri KK Ljubelj. Čeprav je tokrat je manjkal Matej Turk zaradi srečnega dogodka v družini, so Kamničani vseeno upali na uspeh. Po prvem delu, ko sta nastopila Franci Grubar in Igor Zamljen, je zelo dobro kazalo. Oba sta po hudem boju osvojila ekipni točki. Franci je podrl zelo dobrih 600, Igor pa 567 kegljev.  V drugem delu sta nato nastopila Štefan Flerin in Peter Jantol. Štefan je tokrat igral slabo in s 526 podrtimi keglji v zadnjih lučajih izgubil točko. Žal tudi Peter (563) ni bil uspešen, tako da je bilo pred zadnjim parom 2:2 in +9 kegljev za domače. Zadnja sta za Calcit nastopila Andraž Babnik in Gašper Burkeljca. Andraž se ni najbolje znašel, pa tudi Gašperju (562) ni šlo dosti Bolje. Že po dveh setih je bilo jasno, da je tekma za Calcit izgubljena. Končalo se je s 6:2 za domače.

Pred tem je prva ženska ekipa igrala z žensko ekipo Ljubelja. Upravičile so vlogo favorita in osvojile obe točki. Začeli sta Lidija Pirman in Irena Koprivc. Lidija je s 568 podrtimi keglji svoj dvoboj gladko dobila, Irena pa tokrat ni bila razpoložena in je izgubila. Podobno je bilo v drugem delu srečanja, ko sta za Calcit nastopili Noemi Živković in Tadeja Kokalj. Noemi (549) je po slabem zadnjem setu izgubila, Tadeja (544) pa prepričljivo zmagala. Tako je bilo pred odločilnim blokom 2:2, a lepih +64 kegljev.  Nastopili sta še Tea Repnik in Lea Drnovšek. Tea (560) je svoj dvoboj gladko dobila, Lea (541) pa predvsem po zaslugi slabega tretjega seta izgubila. Zmaga s 5:3 za Calcit.

Druga ženska ekipa je gostovala v Kopru pri KK Adria. Tokrat so imele obilo smole, saj so podrle 39 kegljev več od domačink, a vseeno izgubile s 3:5. V zadnjem paru je Tamari (510) zmaga ušla za 4 keglje, Mariji (498) pa za 3. Edino točko je osvojila Nika Progar, ki je podrla solidnih  535 kegljev. Igrale so še: Štefka Flerin (497), Manca Progar (483) in Ljuba Babnik (442). 

Druga moška ekipa je doma pričakala še neporaženi Proteus iz Postojne. Pričakovali smo hudo borbo, a tekma je bila praktično odločena že po prvem bloku, ko so za Calcit nastopili Branko Progar, Marjan Dolinšek in Igor Alpner. Fantje so se morali krepko potruditi, a na koncu so vsi osvojili ekipne točke in napravili razliko +33 kegljev. Branko je podrl 529 kegljev, Marjan 555 in Igor 539. V drugem delu so nastopili še, Miha Uršič, Jakob Jančar in Brane Potočnik. Brane je za zmago podrl odličnih 585 kegljev, Miha 545 in Jakob za edini poraz 497.  Zmaga za Calcit s 7:1.

Tretja moška ekipa je doma igrala z ekipo KI Škofja Loka 2. Tokrat niso blesteli, a proti slabemu nasprotniku niso imeli pretiranih težav in so slavili s 6:2. Igrali so: Franci Poljanšek (537), Brane Mihajlov (512), Pavel Serša (510), Tone Klemenc (507), Rudolf Vidic (505) in Gašper Pirman.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba Kamnik, na YOUTUBE kanalu (kkcalcit kamnik) pa tudi video prenose večine tekem.

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica