• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KEGLJANJE –  V 2.krogu državne lige zmage moških ekip Calcita in poraza ženskih

V 2. krogu v Državnih ligah sta druga in tretja moška ekipa igrali doma, ostale tri so gostovale. Najbolj odmevata uspeh prve moške ekipe v Postojni in tesen poraz prve ženske ekipe v Celju. Tudi druga ženska ekipa je bila poražena v gosteh, obe preostalo moški ekipi pa sta zanesljivo zmagali. V naslednjem tednu ne bo tekem Državne lige, saj obe prvi ekipi Calcita odhajata na mednarodne pokale: dekleta v München na evropski pokal, fantje pa v Romunski Cluj na NBC pokal. Zaželimo jim srečno pot in dobre nastope.

Prva moška ekipa je gostovala v Postojni, kjer so v zadnjem krogu preteklega prvenstva izgubili, zato so tokrat potiho računali na presenečenje. Tekmo sta za Calcit začela Franci Grubar in Matej Turk. Franci je igral odlično in si že pred zadnjim setom priboril ekipno točko, končal pa pri zelo dobrih 574 podrtih kegljih. Matej je prvi set  izgubil, nato pa odlično nadaljeval in zanesljivo osvojil ekipno točko z najboljšim rezultatom tekme – 609 podrtimi keglji.  Ob vodstvu z 2:0 je imel Calcit 59 kegljev prednosti. V drugem bloku sta za Calcit nastopila Peter Jantol in Štefan Flerin. Peter je oba prva seta izgubil in zaostajal že za 42 kegljev. Tudi Štefanu ni kazalo dosti bolje, saj je dobil le pol točke, a zaostajal samo 4 keglje. Peter je v tretjem setu podrl vrhunskih 171 kegljev, se približal nasprotniku na 3 keglje, nato pa v zadnjem setu le še rutinirano dokončal delo in s 592 podrtimi keglji osvojil tretjo ekipno točko za Calcit. Štefan ni imel te sreče. V tretjem setu je povsem popustil, zadnjega nato dobil, a razen solidnega zaostanka (17 kegljev) mu več ni uspelo. Podrl je 573 kegljev. Pred zadnjim parom je Calcit vodil z 2:1 in imel še vedno 55 kegljev prednosti. Igor Zamljen in Gašper Burkeljca sta se odločilne naloge dobro lotila, a žal je nasprotnikoma uspevalo vse. Po treh setih sta nadoknadila ves zaostanek in celo povedla za 6 kegljev. Ko je že kazalo, da je za Calcit vse izgubljeno, sta naša fanta le imela boljše živce od domačinov, oba z mnogo boljšim čiščenjem dobila zadnji set in pomembna zmaga je odšla v Kamnik. 5:3 in +9 kegljev. Igor je podrl 572 kegljev, Gašper pa 562.

Prva ženska ekipa je gostovala v Celju pri nekdaj serijskih državnih evropskih in svetovnih prvakinjah. Čeprav so se v zadnjem času precej popravile, so naše punce pričakovale zmago. Tekmo so začele Tia Schatz, Lea Drnovšek in Irena Koprivc. Na zelo težkem kegljišču nismo pričakovali vrhunskih rezultatov. Tia (531 podrtih kegljev) je premagala nekdanjo reprezentantko Kozmusovo, kar je ob zmagi Irene (529) dajalo dobre obete za nadaljevanje. Žal je Lea (512) izgubila, saj ni uspela nadoknaditi 21 kegljev zaostanka iz prvega seta. Bilo je 2:1 za Calcit in +31 kegljev. V odločilnem bloku so za Calcit nastopile Tamara Pevec, Tadeja Kokalj in Noemi Živković. Tamara se ni znašla, zato jo je po 60 lučajih zamenjala Lidija Pirman, ki je odigrala bolje, a s skupno 491 podrtih kegljev je bilo premalo za osvojitev ekipne toče. Tudi Tadeja (529) je morala priznati poraz, tako da zmaga Noemi (527) za osem kegljev ni bila dovolj za več kot nesrečen poraz za 5 kegljev in 3:5. V nadaljevanju čaka novega vodjo ekipe Francija Spruka in dekleta še veliko dela, če želijo osvojiti tako željeni naslov prvakinj.

Druga ženska ekipa je gostovala V Novem mestu, pri ekipi Trebnje, ki so bile absolutni favorit. Naša dekleta so trenutno precej oslabljena, saj Tatjana Hace čaka na operacijo, Valerija Hanzir okreva po operaciji, ob sobotah pa tudi ne morejo računati na pomoč igralk iz prve ekipe. Vprašljiva je še vloga Majde Lužar. Tekmo sta začeli Ljuba Babnik in Marija Ravnikar. Ljuba letos nikakor ne najde prave igre in je s 424 keglji izgubila. Marija je igrala dobro, podrla 517 kegljev, a za točko je bilo to premalo. Tudi v drugem bloku se nam ni godilo dosti bolje. Igrali sta Kristina Mihelčič in Štefka Flerin. Obe sta bili zelo blizu ekipni točki, a sta obe popustili v zadnjem setu. Štefka (531) je izgubila z 6, Kristina (495) pa za 12 kegljev. Si pa Kristina zasluži vse pohvale, saj ima komaj 13 let in postaja novi up kamniškega kegljanja. V zadnjem bloku sta nato nastopili še Nika in Manca Progar. Tudi za Niko (521) je bil usoden zadnji set, od Mance pa pri njenih 14 letih kaj več od borbenosti tudi nismo pričakovali. Čeprav so dekleta doživela hud poraz, bi ob malo več športne sreče lahko osvojile vsaj dve ekipni točki.

Druga moška ekipa je igrala doma igrala z ekipo KI Škofja Loka. Začeli so Marjan Dolinšek, Franci Poljanšek in Igor Alpner. Franci tokrat ni imel svojega dne, a je s 492 podrtimi keglji vseeno uspel osvojiti ekipno točko,  medtem ko Marjan (555) in Igor (556) nista imela težkega dela. Po vodstvu s 3:0 in zajetno razliko v kegljih (+47) smo pričakovali novo zmago. To so Miha Uršič, Matic Babnik in Brane Potočnik (ki je tudi vodja ekipe) tudi gladko zagotovili. Vsi so prepričljivo zmagali, bili pa so tudi rezultatsko usklajeni: Brane je podrl 561 kegljev, Matic 560 in Miha 557. Maksimalna zmaga je lepa popotnica za naprej, saj tako druga kot tretja ekipa spet naskakujeta prvo mesto in preboj v višji rang tekmovanja.

Tretje moška ekipa je že v petek gostila ekipo Pivka 2. Fantje so dosegli odličen ekipni rezultat (3293) in prepričljivo osvojili prvo zmago (7:1) v sezoni. Tokrat so igrali: Rudolf Vidic (569), Gašper Pirman (512), Pavel Serša (560), Branko Progar (548), Branko Mihajlov (535) in Rok Jantol s 565 podrtimi keglji.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba Kamnik, na YOUTUBE kanalu (kkcalcit kamnik) pa tudi video prenose večine tekem.

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica