• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KEGLJANJE – Odličen začetek Calcita – v petih tekmah so oddali le pol točke

Pretekli vikend se je začelo prvenstvo v državnih ligah. Igralke in igralci Kegljaškega kluba Calcit so začeli odlično, saj je le tretja moška ekipa remizirala v gosteh, vse ostale ekipe pa so zmagale. Obe prvi in druga ženska ekipa so zmagale doma, druga moška ekipa pa v gosteh. 

Prva moška ekipa je doma pričakala vedno neugodnega nasprotnika KK Rudar. Za novega vodjo in trenerja prve moške ekipe Marka Omana je bil to krstni nastop. Kot smo že poročali, je v domači ekipi poleg menjave vodje prišlo tudi do sprememb med igralci. Začasno se je nastopom odpovedal Damjan Hafnar, trenutno pa ne igra tudi Marko Oman. Tako smo po 25 letih spet videli vseh šest igralcev iz Kamnika. Po šestih letih je nastopil tudi Franci Grubar, ki vse od oktobra 2016 zaradi vodenja prve ženske ekipe in posledično prekrivanja tekem s prvo moško ekipo ni mogel igrati. Za Calcit so tekmo začeli: Matej Turk, Štefan Flerin in Igor Zamljen. Štefan in Igor sta prvi set tesno izgubila, medtem ko je Matej začel odlično, tako tudi nadaljeval in s 594 podrtimi keglji tudi gladko premagal nasprotnika. Tudi Štefan in Igor (oba sta podrla 568 kegljev), sta v nadaljevanju izboljšala igro in oba osvojila ekipni točki. Po prvem bloku je bilo torej 3:0 za Calcit in prednost 89 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopili Franci Grubar, Peter Jantol in Gašper Burkeljca. Kazalo je na gladko zmago Calcita, a v prvem setu so gostje presenetili in osvojili vse tri točke, poleg tega pa še nadoknadili 55 kegljev! K sreči so se fantje v nadaljevanju zbrali in prevzeli vajeti v svoje roke. Še nekaj metov pred koncem tekme je kazalo, da bo 8:0, nato pa malo nezbranosti in ekipno točko je osvojil le Gašper (578), medtem ko sta Franci (556) in Peter (563) morala priznati poraz. 6:2 za Calcit.

Tudi prva ženska ekipa je igrala doma. Gostile so novinca v ligi, KK Slovenj Gradec, zato niso pričakovale težkega dela, čeprav niso mogle računati na Leo Drnovšek in Tio Schatz. Novi vodja prve ženske ekipe Franci Spruk zaradi bolezni ni mogel pomagati, zato je njegovo vlogo za to tekmo prevzel Marko Oman. V prvem bloku so za Calcit nastopile: Tamara Pevec, Lidija Pirman in Irena Koprivc. Odlično je nastopila Irena, ki je gladko zmagala s 581 podrtimi keglji, pa tudi Lidija (516) in Tamara (551) nista imeli večjih težav in bilo je 3:0 za domače in 132 kegljev prednosti. V nadaljevanju tekme so za Calcit nastopile še Tea Repnik, Tadeja Kokalj in Noemi Živković. Tea tokrat ni bila razpoložena in j s 511 podrtimi keglji izgubila, Tadeja (553) in Noemi (530) pa sta zanesljivo osvojili točki in zmaga s 7:1 je ostala doma.

Druga ženska ekipa je igrala že v petek. V goste so prišle igralke Vodnjaka iz Novega mesta, ki bodo letos igrale precej oslabljene, saj so tri igralke odšle v sosednjo ekipo KK Trebnje. Za Calcit so tekmo začele: Ljuba Babnik, Kristina Mihelčič in Štefka Flerin. Ljuba ni imela svojega dne in je s 385 podrtimi keglji morala priznati premoč nasprotnici. Kristina (470) in Štefka (533) pa sta uspeli zmagati in bilo je 2:1 za Calcit, žal pa 41 kegljev prednosti za Vodnjak. V drugem delu so nato za Calcit nastopile Nika Progar, Marija Ravnikar in Manca Progar. Marija (497) je začela zadržano, nato pa popravila igro in osvojila točko. Precej lažje delo sta imeli Nika (534) in Manca (529), ki sta gladko zmagali in bilo je 7:1 za Calcit. Pohvaliti moramo komaj 13-letno Kristino in 14-letno Manco. Kristina je prvič nastopila za to ekipo in že osvojila prvo točko, Manca pa drugič in je poleg osvojene točke postavila še odličen rezultat. Le tako naprej!

Druga moška ekipa, katero v tej sezoni vodi Brane Potočnik, je že v prvem krogu odšla na težko gostovanje k ekipi Železniki v Škofjo Loko. Tudi letos je cilj ekipe prvo mesto in napredovanje v višjo ligo, zato je ne glede na nasprotnika štela samo zmaga. Naj spomnimo, da je prav ta ekipa v zadnjem krogu lanske sezone preprečila Calcitu napredovanje. Tekmo sta za Calcit začela brata Andraž in Matic Babnik. Oba sta igrala zelo dobro, žal pa je Andraž (576) izgubil, zato pa Matic (566) zmagal. Obetalo se je napeto nadaljevanje, saj je bila razlika le dva keglja za Calcit. V drugem bloku sta nato nastopila Marjan Dolinšek in Franci Poljanšek. Franci je odlično odigral in s 558 podrtimi keglji osvojil točko. Marjan pa je dobesedno blestel. Podrl je prvoligaških 618 kegljev, kar je njegov osebni ligaški rekord, ter seveda osvojil točko ter največ pripomogel k vodstvu Calcita za nedosegljivih 131 kegljev. V zadnjem bloku sta za Calcit nastopila še Brane Potočnik in Miha Uršič. Tudi onadva sta se odlično odrezala. Brane (552) je po slabšem zadnjem setu tesno izgubil, Miha (568) pa zmagal in zmaga s 6:2 je odšla v Kamnik.

Tretja moška ekipa je prav tako gostovala in sicer v Kranju pri ekipi Triglav 3. Ekipo letos vodi Uroš Poljanšek. Čeprav ni mogel računati na Jakoba Jančarja in Roka Jantola, se je vseeno nadejal ugodnega izida. Žal je za zmago zmanjkalo nekaj športne sreče, a tudi končni rezultat 4:4 je lep uspeh. Za Calcit so nastopili: Tone Klemenc (527), Rudolf Vidic (573), Igor Alpner (555), Branko Mihajlov (484), Branko Progar (530) in Pavel Serša (477).

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba Kamnik, na YOUTUBE kanalu (kkcalcit kamnik) pa tudi video prenose večine tekem.

 

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica