• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Vaterpolisti Calcita po številnih izključitvah poraženi

Druga tekma finala za naslov državnega članskega prvaka se je odvila v odprtem kamniškem bazenu Pod Skalo. Glasni navijači so na prepolni tribuni prišli na svoj račun. Žal se je po mnenju domače ekipe zopet izkazalo, da lahko sporne sodniške odločitve še kako krojijo razplet tekme. Odlično pripravljena ekipa kranjskega Triglava je tako unovčila še drugo zmago in je le še korak oddaljena od naslova, ki je za zdaj še v rokah Calcita.

Calcit Waterpolo – AVK Triglav Kranj 7:11 (4:2, 1:3, 1:2, 1:4)

Kamnik – bazen Pod Skalo, sodnika: Kavčič, Homovec; delegat: Jerman. Calcit Waterpolo: Žurbi, Gole, Stele 2, Lukič, Gledec 1, Leskovec, Kordež, Blažević 1, Al. Cerar 2, Briški, Bergant 1 in Jeran. Trener: Aleš Komelj.

AVK Triglav: Beton, Popović 1, Kadivec 2, Rahne, Lah, D. Gostić 1, Pušavec 2, Rajlić 1, Vončina, Justin 4, Paunović, Štirn in Kos. Trener: Krištof Štromajer, pomočnik: Jaka Mikoletič.

V tekmo so bolje vstopili domači igralci. Po zadetkih Martina Steleta in Gorana Blaževića so povedli z 2:0 ob tem, da jim po njihovem mnenju v škodo domače ekipe sodnika nista dosodila petmetrovke. Triglavani so nato izenačili, Calcit se je vrnil z dvema zadetkoma in prvo četrtino dobil s 4:2. V drugi so Triglavani po zadetku najboljšega strelca tekme Jana Justina celo povedli. Dve minuti pred iztekom polčasa je izenačil domači kapetan Stele, do polčasa pa nato ni bilo več zadetkov.

V drugem polčasu sta obe ekipi odločno poprijeli v obrambi. Ob izteku tretje četrtine so začeli deževati rdeči kartoni. Naprej si ga je po prigovarjanju sodniku prislužil Tilen Leskovec, nato sta morali bazen po obojestranski izključitvi zapustiti obe trojki – gostujoči Jaša Kadivec in Stele iz domačega Calcita. Tako so kamniški vaterpolisti v zadnjo četrtino vstopili z zadetkom zaostanka. Krajša klop domačih je pustila posledice, Triglavani so povečali vodstvo in ga niso več izpustili iz rok. Ob zaključku si je rdeč karton prislužil še drugi vratar Calcita Gašper Jeran, ki se ni mogel po njegovem mnenju sprijazniti s krivičnim sojenjem.

Darko Homar, Calcit Waterpolo: »Finalna serija nam ne gre po pričakovanjih. Poraz doma nas še bolj boli, izgubili smo pred polnimi tribunami. Vedeli smo, da bomo težko zdržali s Triglavani, ki imajo daljšo klop kot mi. Vseeno smo se do zadnje četrtine dobro upirali. Nato se se nam je zgodilo nekaj napak, med drugim je bil izključen naš najboljši igralec Martin Stele, s pravico zamenjave je bil izključen tudi Tilen Leskovec zaradi prigovarjanja sodniku. Žal je tako, da igralci sami pripeljejo do tega, da sami postanejo nervozni in živčni. Z letošnjo uvrstitvijo v finale sem zadovoljen. Upal sem na zmago v domačem bazenu, zdaj se selimo v Kranj na tretjo tekmo, ker upamo na uspeh in da se 22. junija zopet vidimo v Kamniku. Igrati pred domačim občinstvom je povsem nekaj drugega, kot ves čas igrati na tujem. Ta teden je sicer kar naporen, saj imamo poleg finalne serije v soboto tudi Dan vaterpolistov.«

Sledi Finale igra se na tri dobljene tekme

Kranj – POB Kranj, 18. junija ob 18. uri

AVK TRIGLAV KRANJ (1) – CALCIT WATERPOLO (3) 2:0

naslovnica – Blaž Briški / foto Gašper Šenica

za Calcit Waterpolo Aleksander Sokler


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica