15. krog državne lige je za kegljače in kegljačice eden uspešnejših, predvsem za 1. moško in 1. žensko ekipo. Fantje so na gostovanju pri KK Konstruktor Maribor zmagali z rezultatom 3:5 in si tako na široko odprli vrata do naslova državnih prvakov sezone 2016/17. Odlično odigran derbi v Mariboru je zagotovo eden od ključnih trenutkov letošnjega ligaškega prvenstva, saj je bila ekipa na gostovanju v Mariboru v oslabljeni postavi. V igri sta manjkala kar 2 glavna nosilca igre (Mahkovic, Hafnar), toda tudi to ni bila ovira za dosego odličnega rezultata, kajti odlično igro sta prikazala Peter Jantol in Matej Turk, člana 2. moške ekipe.

KONSTRUKTOR : CALCIT 1   3332 : 3423     3 : 5

Odlično so odigrale tudi članice 1. ženske ekipe na gostovanju v Kopru, kjer so domačinke premagale z rezultatom 2:6. Kamničanke so že od začetka tekme prevzele vajeti kegljaške igre v svoje roke in konstantno nadzirale potek tekme in jo pripeljale do suverene zmage. Pohvaliti velja vse igralke, še posebej pa Lidijo Pirman, ki je bila najboljša igralka tekme z rezultatom 578 podrtih kegljev. S to pomembno zmago so Kamničanke na trenutnem 6. mestu 1.A državne lige in še ohranjajo teoretične možnosti za osvojitev 4. mesta v ligi.

ADRIA : KAMNIK1    3243 : 3309     2 : 6

Odlično tekmo je odigrala tudi 3. moška ekipa, ki je v 3. moški ligi Zahod premagala 2. moško ekipo Taborske jame z rezultatom 7:1. Na tekmi se je najbolj izkazal Matic Babnik (582), ki je bil poleg najboljšega igralca tekme tudi najboljši igralec 15. kroga v 3. moški ligi Zahod. Seveda pa so tudi ostali igralci pripomogli k visoki zmagi in izboljšali pozicijo na ligaški lestvici in trenutno zasedajo 5 mesto.

CALCIT3 : TABORSKA JAMA     3248 : 3086     7 : 1

Nekoliko slabše so se odrezali igralci 2. moške ekipe, ki so na domačem kegljišču klonili proti ekipi KK Krka. Tekma se je končala z rezultatom 2:6 za gostujočo ekipo, rezultat pa ne odraža izjemno izenačene tekme, kjer so odločale malenkosti. Poraz je 2. moško ekipo oddaljil od željenega 1. mesta na lestvici 2. lige Zahod, toda še vedno obstajajo teoretične možnosti. Trenutno je 2. moška ekipa na 2. mestu 2. moške lige Zahod in za vodilno ekipo KK Ograjca zaostaja 4 točke pred zadnjimi tremi krogi. Fantje morajo v zadnjih treh krogih prikazati zares dobre igre in zmagati zadnje 3 tekme.

CALCIT2 : KRKA     3267 : 3296     2 : 6

Zelo izenačeno tekmo so odigrale tudi predstavnice 2. ženske ekipe, ki so odšle na gostovanje v Cerknico k 2. ženski ekipi KK Brest. Dekleta so odigrale tekmo, kjer so odločale malenkosti, predvsem število podrtih kegljev (razlika 42 podrtih kegljev). Končni rezultat tekme je bil 5:3 za domačinke iz Cerknice. Dekleta so trenutno na 5. mestu 2. ženske lige zahod.

BREST2: KAMNIK2      3035 : 2988      5 : 3